I visse østrigske vindistrikter opererer man med 1 ÖWT-betegnelsen (Erste Lage). Det svarer lidt til 1. cru i Bourgogne og refererer til den …
Månedens vin
Rødvin: Smuk, moden sangiovese
Denne vino nobile er så lækkert moden, at man bare smovser lykkeligt i glasset og håber på, at flasken ikke er for hurtigt tømt. Med snart otte år på …
Rødvin: Fleurie med gods i
Dette er på ingen måde en let og læskende vin, som mange ellers kan have en forventning om, når der skænkes beaujolais i glasset. Tværtimod. Der er …
Rødvin: Halleluja for en vin
Dette er essensen af bourgogne. Florlet. Floral. Feminin. Et bombardement af aromaer: Alskens lyse og mørke bær, en blomstermark, kinesisk te, blid …
Rødvin: Finesse og lethed
Har man smagt Pegau i tidligere årgange, er man vant til en vin med stor frugtkoncentration og et vist rustikt præg. Denne unge udgave arter sig …
Rødvin: Malbec med et tvist
Malbec med et tvist kunne man kalde denne vin. For hold da op, hvor den skiller sig ud fra de gængse argentinere, der primært opererer med høj …
Rødvin: Ædel rioja i fuldkommen balance
Her kan man virkelig tale om godt vinhåndværk. For Marqués de Riscal er lykkedes flot med at fremelske en rioja, som er så balanceret og …
Rødvin: Koncentreret og krydret
Jeg vil anbefale at omhælde denne unge barbera og drikke den over nogle dage. Den bliver bare bedre og bedre. Alene duften kan du fordybe dig i en hel …
Rødvin: Stor bordeaux i drømmeårgang
Det er sjældent at støde på stor, moden bordeaux, som stadig kan købes for rimelige penge. Men hos Køge Vinhandel gemmer de på en skatkammervin, som …
Hvidvin: Ægte burgundisk storhed
Alene duften er alle fem stjerner værd - og lidt til! På etiketten en ordinær kommune-bourgogne, men når den kommer i glasset, fornemmes …
Rødvin: Harmonisk luksus-chilener
Der er langt imellem, at jeg begejstres for en vin fra Chile, men her er jeg blevet præsenteret for en flaske, som må betegnes som ”alle pengene …
Hvidvin: Et lille vidunder
Vi er i Loiredalen, og her må vi blot konstatere, at de har styr på deres hvidvin. En sancerre eller pouilly fumé er det ikke ligefrem, men finessen …
Rosévin: Blid, blød og cremet
En anset kollega sammenligner rosé med det ”at stå af i Roskilde” - altså en ufærdig rødvin. Det kan han for så vidt have ret i, men modsat ham er jeg …