Rhône-distriktet Vinsobres er sjældent fremhævet som noget stort, men når mesteren bag topdomainet Saint Cosme, Louis Barruol, har en finger med i …
Månedens vin
Rødvin: Blæksort og intens
Her er en vin, der farver dit glas blæksort. Fra en af Ventoux’ bedste producenter kommer flagskibet Quintessence, der i 2017-udgaven rammer …
Rødvin: Total modenhed
Det lille jesusbarn har lagt navn til en ældgammel monopolmark i Beaune, hvorfra druerne til denne berømte vin høstes. Kvaliteten har været svingende …
Rosévin: Umådelig drikkeglæde
Jeg indrømmer gerne, at jeg har en svaghed for vinene fra Château des Bertrands. De rummer alt det, jeg forbinder med genuin provence-rosé: Cremethed, …
Rødvin: Flot bordeaux i en stor årgang
Fra årgangen, hvor intet burde kunne gå galt, kommer denne vellavede og i alle henseender klassiske bordeauxvin. Næsen er arketypisk med nuancer af …
Hvidvin: Sublimt vinhåndværk
En af mine absoluttet favoritter blandt chablis-producenterne er Christian Moreau, som altid formår at give sine vine det ekstra gear, der gør dem …
Hvidvin: Moden frugt og rank ryg
Forventer du knivskarp syre og flintet mineralitet, skal du ikke vælge denne chablis. Er du derimod til moden frugt, intensitet og rank ryg bør du …
Rødvin: Kirsebær i alle afskygninger
Her har vi gang i hele kirsebærregistret: Friskplukkede og syltede. Brændevin, likør … you name it. Alt åbenbarer sig i den imponerende …
Rødvin: Nej, det er ikke en barolo
Dette er ikke en barolo, og det er heller ikke meningen. Vinen er fremstillet af en særlig klon af nebbiolo-druen kaldet michet og skal nydes som det, …
Rødvin: Prestige-pinot fra det sydlige Chile
Det chilenske prestigeprojekt Baettig, opkaldt efter manden bag, den excellente winemaker Francisco Baettig, har fået vind i sejlene. Herhjemme er …
Rødvin: Intens velsmag
Denne cabernet får fem meget store stjerner på min smageskala. Tyktflydende og glycerinrig i glasset. Potent og nærmest likorøs duft af blomme og …
Rødvin: Grenache på den feminine måde
Hvis vi ser bort fra topproducenten Rayas - og måske en lille håndfuld flere - i det sydlige Rhône, oplever vi sjældent vinmagere, som for alvor …
Rosévin: Uha, det er godt!
Der er alle provencevinene - og så er der dem, der kommer lige præcis fra området omkring kystbyen Bandol. Forskellen er ofte markant. Især når man …
Hvidvin: Østrigsk 1. cru
I visse østrigske vindistrikter opererer man med 1 ÖWT-betegnelsen (Erste Lage). Det svarer lidt til 1. cru i Bourgogne og refererer til den …
Rødvin: Smuk, moden sangiovese
Denne vino nobile er så lækkert moden, at man bare smovser lykkeligt i glasset og håber på, at flasken ikke er for hurtigt tømt. Med snart otte år på …