Pink provence-vin i den lette ende. Tilpas frisk og ufarlig til, at man nemt kan skylle et par glas ned i solen. Jeg dufter ribs og røde kirsebær i et …
Anmeldelser
Rødvin: Syrlige bær
Cabernet sauvignon-domineret sag hjulpet på vej af et pænt splash merlot og et par dråber syrah. Frugten er en smule underspillet. Dufter svagt af …
Rødvin: Varm og poleret syrah
knap så meget kant som i køligere og mindre vellykkede årgange. Søger du salami-noter, groft kværnet peber og oliventapenade, skal du nok gå uden om …
Rosévin: Pink Chanel
På mine mange sommerferier i Provence har jeg indtaget utallige glas af den charmerende rosé fra øen Porquerolles. Dengang var vinen nærmest …
Rødvin: En snert af Sassicaia
Andenvinen til berømte Sassicaia har noget mere at byde på end lillebror Le Difese fra samme årgang. Her mødes cabernet sauvignon med merlot i et …
Rødvin: Oplagt til lam
Det traditionsrige vinhus Brotte fremstiller vine fra det meste af Rhône - både i syd og nord. Denne sag fra det nordlige Saint Joseph lavet på ren …
Rødvin: Varm og ekstremt moden
Absolut drikkeklar bourgogne. Særligt på andendagen viser den sin charme og styrke. Dufter af vissent løv i skovbunden, modne, mørke bær og blomme. …
Rødvin: Mørke bær, urter og egetræ
Ristet og brændt i duften - og det er måske ikke så sært. Vinen har nemlig fået 14 måneder på barriques (små, nye egefade). Noter af mørke bær og …
Mousserende: Sådan skal dét gøres
La Cuvée fra Laurent Perrier er en af de champagner, man ikke kan sætte en finger på. Velkomponeret og balanceret, som kun de store, velansete …
Rosévin: Bedre sidste sommer
Ikke al rosévin ældes med ynde. De fleste roseer har faktisk bedst af at blive drukket samme år, som de frigives. Ryger der yderligere et år på, …
Rødvin: Toscanas svar på saint-émilion
Ren merlot-vin, som let kunne forveksles med en moderne saint-émilion. Varm i duften med indslag af blomme, syrligt kirsebær og vanilje og en svag …
Hvidvin: Nydelig bourgogne
Gylden i glasset med nøddeagtige toner og en let citrussyrlighed samt hints af eksotisk frugt. Smagen trækker også i den syrlige retning. Jeg …
Rødvin: Gedigen gigondas
Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …
Rødvin: Poleret og en anelse varm
En af Italiens fornemste vine hedder Sassicaia og kommer fra Bolgheri. Den har jeg desværre ikke fået lov til at teste, men mindre kan også gøre det. …
Rødvin: Blide tanniner
Ribera del Duero er blevet det helt store hit herhjemme, og markedet bugner efterhånden af vine fra dette nordspanske distrikt. Med så store mængder …