Ofte opleves alsace-rieslinger ikke specielt tørre. De har for det meste en let frugtsødme, som adskiller dem fra deres tyske trocken-fætre og …
Anmeldelser
Rødvin: Mørke bær i et spicy miks
Zinfandel er den oplagte grillvin, men går man efter svulstige, sødmefulde frugtbomber af den slags, der nærmest skal vrides ud flasken, er det næppe …
Rødvin: Et strejf af bearnaise
Den kølige, urtede duft er ikke til at tage fejl af: Vi er i Chile. Ung malbec fra enkeltmark med den karakteristiske duft af solbærblade, kørvel og …
Hvidvin: Til den tunge side
Hvid rioja har de senere år fået en opblomstring blandt vinnydere - og med rette. For det kan være spændende vine, som i flere tilfælde kan gemmes i …
Rødvin: Som at tygge i en egekævle
Træ er svært at komme udenom i vinproduktionen - særligt af de røde vine. Men når en vin får for meget trækarakter, tipper balancen, og det går ud …
Mousserende: Madvenlig champagne
Særdeles madvenlig champagne. Jeg ville ikke holde mig tilbage med hummer eller anden form for skaldyr - dog ikke østers. Eller prøv med klassikeren …
Rødvin: Ung, men drikbar
Introvinen fra Château de Vaudieu er fremstillet på druer fra domainets yngre vinstokke. Svagt parfumeret i duften med nuancer af bolsje og vingummi …
Rødvin: Tysk pinot med masser af eg
Man kan diskutere, om det klæder en tysk pinot noir i den grad at blive barriqueficeret, som denne udgave fra Mosel-producenten Stefan Fritzen er …
Rosévin: Overraskende vinøs
Sancerre i Loire har en stolt tradition for at fremstille friske og sprøde rosévine på pinot noir-druen. Denne version lever fint op til renomméet med …
Rødvin: Barolo-noter i mild form
Når nebbiolo-druen resulterer i stor barolo-vin, har de fleste vindrikkere en forventning om, at vinen først skal drikkes, når den har mindst 7-10 år …
Rosévin: Temmelig parfumeret
Svagt orange i glasset - på kanten til vandfarvet. Moden næse med aromaer af banan, abrikos og gul fersken i et let sødmefuldt udtryk. I smagen en hel …
Rødvin: Slikken bærfrugt
Jeg er ikke klar over, hvor denne vin kommer fra - udover den er fransk. Men da producenten opererer i både Bourgogne, Beaujolais og Rhône, kan jeg …
Rosévin: Indbegrebet af provence-rosé
Er du til provence-rosé, er det sådan, den skal smage. Chateau de Berne har for længst fundet opskriften på velsmagende rosévin, og med denne seneste …
Rødvin: Frugten trænger ikke helt igennem
Jeg har testet denne vin i både 2014- og 2016-årgangen, og nu er turen så kommet til 2015, som i Bordeaux blev udråbt til det helt store … indtil 2016 …
Rosévin: Fyldig på den raffinerede måde
Fin, finesserig næse. Jeg noterer let vandig rød frugt, hvid fersken og hybenrose. I munden folder smagen sig ud med god fylde - men på den …














