En af mine absoluttet favoritter blandt chablis-producenterne er Christian Moreau, som altid formår at give sine vine det ekstra gear, der gør dem …
Anmeldelser
Hvidvin: Slank og moden
Denne 2016’er fremstillet på druer fra ældre vinstokke viser alle tegn på modenhed. Nærmest gul i glasset og med en antydning af oxidation i næsen. …
Rødvin: Godt greb i mundtøjet
Ganske seriøs shiraz uden antydning af marmeladesødme eller andre unoder. Ingen tvivl om, at winemaker Chester Osborn har skævet til producenterne i …
Hvidvin: Sødmefulde, tropiske noter
Slank og mineralsk i næsen med toner af kalk og kridt og salt. Hertil kommer lidt parfumeret kamilleblomst, gule stenfrugter og umoden …
Hvidvin: Varm chablis
”Varm” chablis, som i virkeligheden ikke fremstår særlig chablisk. Dufter modent af æblemos og henkogt pære med et strejf af neglelakfjerner. Syren …
Dessertvin: Strutter af liv
34 år gammel vin doux - altså sød vin - fra det sydlige Frankrig. Ikke hver dag, man støder på sådan en mahognifarvet, gammel svend, og oplevelsen er …
Hvidvin: Pivfrisk og med masser af syre
Bundmineralsk, slank og kølig chablis. Er der frugt i duften? Ja, men vinen holder aromaerne tæt til kroppen: Lidt grønligt æble og hård pære … that’s …
Hvidvin: Moden frugt og rank ryg
Forventer du knivskarp syre og flintet mineralitet, skal du ikke vælge denne chablis. Er du derimod til moden frugt, intensitet og rank ryg bør du …
Hvidvin: Meget moden chablis
Det er ikke, fordi vinen er rigtig gammel, men alderen mærkes tydeligt i denne chablis, der har godt 4 år på bagen. Alene farven: Gylden eller nærmest …
Rødvin: Livligt glas
En af de mere vellykkede vine fra denne producent. Jeg har testet nogle stykker af dem, og ikke alle har været lige charmerende. I denne udgave …
Hvidvin: Indbegrebet af ung chablis
Et lige-til-at hælde-i-halsen-glas - og gerne med østers, krebs eller rejer på tallerkenen. Behagelige citrusnoter, hvide blomster, pære og fersken i …
Rødvin: Barolo light
Er du til barolo light, så stik næsen i denne unge nebbiolo-vin, som duftmæssigt har alt det (næsten), man kan forlange af en ægte barolo: Viol, …
Rødvin: Klassisk oversøisk cabernet
Til stegt eller grillet oksekød - gerne med bearnaisesauce - går denne australske cabernet sauvignon rigtig godt. I duften kølig og mintet med noter …
Rødvin: Mørke bær i ultraren form
Denne chilenske pinot noir blev revet væk, før jeg nåede at publicere min anmeldelse af den. Men nu er den tilbage på hylden hos forhandleren, og så …
Rødvin: Ung og ufærdig
Ung og lettere animalsk sag fremstillet på lokale druer, hvoraf en mindre del er tørrede og pressede, hvorefter mosten er tilsat ved andengæringen. …