La Cuvée fra Laurent Perrier er en af de champagner, man ikke kan sætte en finger på. Velkomponeret og balanceret, som kun de store, velansete …
Anmeldelser
Rosévin: Bedre sidste sommer
Ikke al rosévin ældes med ynde. De fleste roseer har faktisk bedst af at blive drukket samme år, som de frigives. Ryger der yderligere et år på, …
Rødvin: Toscanas svar på saint-émilion
Ren merlot-vin, som let kunne forveksles med en moderne saint-émilion. Varm i duften med indslag af blomme, syrligt kirsebær og vanilje og en svag …
Hvidvin: Nydelig bourgogne
Gylden i glasset med nøddeagtige toner og en let citrussyrlighed samt hints af eksotisk frugt. Smagen trækker også i den syrlige retning. Jeg …
Rødvin: Gedigen gigondas
Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …
Rødvin: Poleret og en anelse varm
En af Italiens fornemste vine hedder Sassicaia og kommer fra Bolgheri. Den har jeg desværre ikke fået lov til at teste, men mindre kan også gøre det. …
Rødvin: Blide tanniner
Ribera del Duero er blevet det helt store hit herhjemme, og markedet bugner efterhånden af vine fra dette nordspanske distrikt. Med så store mængder …
Rødvin: Mørk og tæt sangiovese fra overset område
Toscana-distriktet Montepulciano er ofte lidt overset, endskønt der fremstilles virkelig fremragende vine på disse kanter. Som f.eks. denne mørke sag, …
Rødvin: Tør og syrerig
Cool og syrerig rioja i den lette afdeling. Støvet og brændt i næsen med let syrlig bærfrugt - primært brombær - og indslag af chokolade og tørt …
Rødvin: Sødmefuld bærfrugt
Stadig ungdommelig i udtrykket. Caberbet sauvignon, merlot, syrah og petit verdot giver en tæt, bordeaux-agtig næse. Svagt støvet med nuancer af …
Rødvin: Frugtsvag og urtegrøn
Til tider har jeg svært ved at se fidusen i, at vinmagere vælger at lade hele drueklaser gære med mosten. Eller sagt på en anden måde: Kun de færreste …
Rødvin: Sødmefyldt krydret
Sødmefuldt krydret sag fra det varme Spanien. I Jumilla-appellationen støder man ofte på vine lavet på druen monastrell, der i Frankrig er kendt som …
Rødvin: Antinori-brødrenes forsoningsvin
Efter års uvenskab gik brødrene Piero og Lodovico Antinori sammen om at skabe Tenuta di Biserno. Lodovico stod i sin tid bag mirakelvinen Ornellaia, …
Rødvin: Vild frugt
Mørk, vild frugt i næsen. Som at snuse til sorte hindbær og solbær direkte fra busken. Helt ren i duften med en underliggende parfumeret tone. I …
Rødvin: Alt for rodet
Så er vi i Sydafrika. De karakteristiske aromaer af brændt gummi er ikke til at tage fejl af - og de er forklaringen på, at jeg sjældent er helt oppe …














