I Ribera del Duero er det lokale navn for tempranillo-druen tinto fino: Denne reserva er lavet på ren tinto fino og fremstår velkomponeret og med pæn …
Anmeldelser
Rødvin: Bedre dag for dag
Jeg smagte denne gevrey-chambertin over tre dage, og den blev nærmest bedre dag for dag. Sådan er det ofte med ung vin i den tungere ende - den skal …
Mousserende: Dejlig at drikke nu
Skulle du få lyst til et godt glas champagne i utide (og hvornår er det ikke det?), kan jeg kun anbefale denne unge vintage-udgave fra Abel Jobart. …
Rødvin: Ung enkeltmarks-barolo
Enkeltmarks-barolo i en yderst ung udgave. Sjovt nok bedst på førstedagen med et relativt åbent drikkevindue. Dagen efter strammer vinen …
Rødvin: Et rigtig mums glas
Hovedpersonen Miles i kultfilmen ”Sideways” ville nok være faldet i svime over denne santa barbara-pinot. Det gør jeg ikke helt, men jeg anerkender …
Rødvin: Saftig og ungdommelig
2017 er en hæderlig drik-mig-her-og-nu-årgang, hvad angår rød bourgogne. Det gælder også denne ganske saftige og ungdommeligt lette version fra marker …
Rødvin: Flot frugtdybde
Duft af modne solbær, creme de cassis, oksefond, chokolade og lidt kølig mynte emmer fra glasset og mere end antyder, at dette er ribera del duero af …
Rødvin: Fint krydret, men en anelse bitter
Jeg har skrevet det nogle gange i den senere tid, og testen af denne 2015’er fra Gigondas understreger endnu engang, at årgangen er mere eller mindre …
Hvidvin: For meget vaniljeessens
Californiske Aubert opererer inden for bourgogne-universet med vine fremstillet på henholdsvis chardonnay og pinot noir. Denne chardonnay ligger i den …
Rødvin: Prestige-pinot fra det sydlige Chile
Det chilenske prestigeprojekt Baettig, opkaldt efter manden bag, den excellente winemaker Francisco Baettig, har fået vind i sejlene. Herhjemme er …
Rødvin: Masser af råstof
Endnu en smule rå i udtrykket, men med de dyder, der kendetegner topvinene fra Ribera del Duero. Mørk og krydret i duften. Dybe aromaer af brombær og …
Rødvin: Velkomponeret miks af druer
Vinen fylder godt i munden, og jeg fornemmer årgangens kvaliteter i denne - på papiret - ordinære rhônevin. Noget ordinært er der imidlertid aldrig …
Dessertvin: Gylden nektar
Ravgylden nektar, som fortjener den bedste blåskimmelost … eller blot at blive nydt med andagt uden andet end stilheden som ledsager. Zind Humbrecht …
Rødvin: Kølig og koncentreret duft
Intenst mintet duft à la after eight chokolade. Solbærfrugten ganske koncentreret med indslag af urter - primært kørvel, mynte og dild. Også ret …
Rødvin: Utallige lag af mørk, moden frugt
Her må jeg lægge mig fladt ned. Argentinsk malbec bliver bare ikke bedre end denne luksusudgave fra Catena. Niveauet er tårnhøjt med en tæthed og en …














