Chenin blanc-druen er normalt ganske syrerig, men i Baumards 2016-version af en savennières virker syren bemærkelsesværdigt neddæmpet, og jeg savner …
Anmeldelser
Rødvin: Strutter af moden frugt
Denne beaujolais strutter af moden frugt. I duften lækre brombærnoter med blåbær og solbær i ascendanten. Smagen byder ligeledes på modne, mørke bær …
Hvidvin: Prikkende og parfumeret
I glasset svagt mousserende, men boblerne dør stille og roligt ud. Let parfumeret duft af melon og banan. Prikker en smule i munden. Smagen har …
Rødvin: Alt for meget stilk
Jeg har tidligere testet 2016-udgaven af denne bourgogne og noterede mig dengang et lidt stilket præg. I 2017’eren er det endnu mere fremherskende, og …
Hvidvin: Suger alt mundvand til sig
Vi er tæt på de fem stjerner her, men vinen må nøjes med fire store. En saftig sag, som på forunderlig vis suger alt mundvand til sig og spiller lidt …
Rødvin: Velholdt amarone
Med over ti år på bagen må denne riserva-amarone siges at være moden. Men er den på vej ned? På ingen måde. Syren er i behold, og den har et fint …
Rødvin: Vidunderligt parfumeret
Dette er seriøs rød loirevin, som jeg ville elske at drikke til en portion coq au vin. Vidunderligt parfumeret i duften med noter af blomme, kirsebær, …
Hvidvin: Perfekt til østers
Druen melon de bourgogne har ry for at give læskende, neutrale vine. De forekommer stort set kun i Muscadet i det vestlige Loire og nedsvælges i store …
Rødvin: Saftig pinot fra Loire
Saftig og spændstig loire-pinot. Mørk i udtrykket med duftnoter af brombær og kirsebær, muld og skovbund og lidt frisk bark. Ganske let i smagen. …
Rødvin: Tung og mættende
Lidt af en mundfuld, denne côtes du rhône. Kreeret i den heavy châteauneuf-stil med masser af varm frugt og et mærkbart pres på sødmepedalen. I duften …
Hvidvin: Fyldig og forfriskende
Oversøisk sauvignon, der heldigvis har skruet ned for de tropiske toner og i stedet giver plads til en vis mineralitet. Grus og kalk lægger en fin …
Rødvin: God pastavin
Skabt på senthøstede druer - og så er jeg straks på vagt. Ingen grund til bekymring dog, for producenten har fuldstændig styr på balancen i sin vin og …
Hvidvin: Velegnet til skaldyr
Fin og frisk uden de store falbelader. Ganske velegnet til skaldyr eller hvid fisk uden for kraftig sauce. Dufter af grøn pære, banan og gule …
Rosévin: Let perlende
I Vinho Verde-området i Portugal produceres utroligt lækre hvidvine - og såmænd også udmærkede roseer. I min mund er denne let perlende udgave fra …
Rødvin: Lettere sødladen, men holder balancen
Sødmefuld, men nogenlunde velafbalanceret portugiser, som allerede i næsen lover pæn dybde og kraft. Nuancer af blåbær, solbær og chokolade går godt i …














