Normalt gavner det en vin at, den får lov at åbne sig over nogle timer eller længere. Ofte smager den bedre på andendagen. Dog ikke denne økologiske …
Anmeldelser
Rødvin: Syrlige bær
Med godt seks år på bagen skulle man tro, at dette blend af cabernet sauvignon, merlot og syrah havde fået slebet kanterne af, men faktum er, at der …
Rødvin: Heavy, heavy, heavy
Andrup Vin har specialiseret sig i at sælge spanske kanonslag af den type, der brager igennem på høj alkohol og frugtkoncentration. Dem er der uden …
Rødvin: Frisk og opstrammende mundfuld
Parfumeret duft med et labert input af friske, mørke bær. Jeg indsnuser blomme, kirsebær og viol og får straks lyst til at dykke dybere ned i vinen. …
Hvidvin: En anelse overgjort
Lidt til den tunge side. Flødekaramel, vanilje og dild i næsen. Underneden - langt nede - fornemmes grønne pærer, umoden ananas og såmænd også en …
Rødvin: Vanilje og indkogte bær
Her har vi en vin, som rammer lige ned i det, jeg kalder ”ripasso-segmentet”. En blød, sødladen italiener, der skræmmer de færreste væk, men som i min …
Rødvin: Sødmefuld med et køligt strejf
Virker voldsomt svovlet og kemisk - nærmest som at indsnuse lugten af en afbrændt stjernekaster. I næsen dukker også lidt mørke bær og urter frem … …
Rødvin: Både kølig og varm i udtrykket
I Tyskland går druen normalt under navnet spätburgunder, men her har producenten valgt den mere internationale betegnelse pinot noir. For min skyld …
Rødvin: Malbec med et tvist
Malbec med et tvist kunne man kalde denne vin. For hold da op, hvor den skiller sig ud fra de gængse argentinere, der primært opererer med høj …
Rødvin: Ren og smuk barbera
Let urtet duft med nuancer af blommer og kirsebær og et hint af chokolade. Et køligt kamferpræg signalerer friskhed og finesse. Smagen har noter af …
Rødvin: Tæt på sidste salgsdato
Denne årgang af Grand Pinot Noir har efterhånden været på hylden hos Theis Vine i nogle år, og det mærkes. For at sige det ligeud: Den er ved at være …
Rosévin: Lækker og læskende
Pinot noir-vinene fra Alsace er generelt ganske lyse, og det kan til tider være svært at vurdere, om du får rød eller rosé, når vinen hældes i …
Rødvin: En eksplosion af chokolade
Corvina er den væsentligste drue i produktionen af de røde vine fra Valpolicella. Som regel optræder den i selskab med andre lokale druetyper som …
Rødvin: Skarp syreprofil
Et af barbera-druens kendetegn er dens høje syreindhold. Det forplanter sig i vinen og skal helst opvejes af noter af moden bærfrugt og en vis …
Rødvin: Underspillet cabernet
Jeg husker tidligere årgange af denne vin som langt mere opulente. Her har vi en væsentligt mere underspillet cabernet i glasset. Stilen kan virke en …