Hvordan lugter skifer? Tjah, hvis du stikker snuden i et glas med Jakob Schneiders sprøde Grauschiefer-riesling, får du en idé om det. Vinen har så …
Anmeldelser
Rødvin: Supertoscaner med bordeaux-karakter
Da jeg smagte denne supertoscaner blindt for nogle måneder siden, gættede jeg på en bedre bordeaux fra 2012. Det var så helt forkert, men jeg …
Rødvin: Let poleret pastavin
Ren sangiovese lagret på eg i 5-6 måneder og fremstillet i en let poleret pleaserstil. Fungerer fint som pastavin uden dog at efterlade det helt store …
Rødvin: Ædel rioja i fuldkommen balance
Her kan man virkelig tale om godt vinhåndværk. For Marqués de Riscal er lykkedes flot med at fremelske en rioja, som er så balanceret og …
Rødvin: Stramt styret alkoholbombe
Denne valpolicella fremstilles et stykke hen ad vejen som en amarone. Druerne tørres, hvorved der opnås større koncentration i mosten, og efter gæring …
Rødvin: Fad og frugt har ikke fundet sammen
Mange vinhandlere hævder, at vinene fra Ribera del Duero er velegnede til julemaden. Heri er jeg ikke enig. Fadaftrykket i vinene er ofte alt …
Rødvin: Direkte drikkeglæde
Fed og frugtig vin med flot koncentration og direkte drikkeglæde. Ultramodne bær i både duft og smag og et dejligt let antrit grænsende til …
Rødvin: Let sødme og julekrydring
Spicy sydfransk sag med jule-appeal. Duften er varm, krydret og fedmefuld med nuancer af sødmefulde bær og et behersket strejf af nellike. Let sødme i …
Rødvin: Lyse og mørke bær med et drys af peber
Rhônevin holdt i stramme tøjler. God til juleflæskestegen, men får problemer med de sukkerbrunede kartofler. Vinen har begrænset sødme og et …
Rødvin: Ikke en mini-amarone
Ripasso er ikke lig med mini-amarone, sådan som mange vinhandlere og supermarkeder forsøger at markedsføre vinen. Eksempelvis er denne udgave …
Rødvin: Perfekt julevin
Kølig, urtet og en anelse animalsk. Tæt i næsen med nuancer af konfiteret frugt, men også let og luftig. I munden lag på lag af hindbær, …
Rødvin: Mere til bøf end til juleand
Denne australier er af forhandleren indsendt som et bud på en julevin. Det er en glimrende shiraz, men jeg tror, den vil gøre sig bedre til en saftig …
Hvidvin: Når trocken ikke betyder tør
Tyskerne har en lidt speciel opfattelse af, hvad betegnelsen ”trocken” dækker over. Til trods for at de tyske vine kan kategoriseres i alle mulig …
Rødvin: Toscansk ripasso
Er du til let og lys sangiovese-vin med frisk frugt og syrebid, kan du godt skrue ned for forventningerne. Denne toscaner er nemlig det stik modsatte. …
Rødvin: Overflod af friske mørke bær
Hvor størstedelen af de røde vine fra det sydlige Rhône er domineret af grenache-druen, forholder det sig anderledes med vinene fra …














