I begejstringen over bordeaux-årgangene 2015 og 2016 er 2014 endt med at blive en anelse overset. Nej, den er ikke på helt samme niveau som …
Anmeldelser
Rødvin: Ribs og syre i problematisk pinot
Som beskrevet i en tidligere anmeldelse kan sødme være et problem i oversøisk pinot noir, men det kan syre såmænd også. F.eks. i denne chilenske …
Rødvin: Ung og lovende
Modsat foregående udgave af Peyrabon er denne 2016’er et langt mere lovende bekendtskab. De fem stjerner kan den endnu ikke snige sig op på, men om …
Rødvin: Klassisk, stram Bordeaux
Når jeg stikker næsen i sådan en fætter, bliver jeg mindet om, at jeg drikker alt for lidt bordeaux. Blommer, creme de cassis, kaffe, tobak og eg … …
Rødvin: Californisk marmeladevin
Denne pinot er et klassisk eksempel på californisk marmeladevin. Lutter bløde hjørner, poleret sødme og fremstillet i en drik mig nu-stil, som …
Rødvin: God basis-bourgogne
God basis-bourgogne, som prismæssigt ligger, hvor den skal ligge. Duftmæssigt til den mørke og modne side: Brombær og kirsebær med et urtet tvist af …
Rødvin: Stærkt krydret med afdæmpet sødme
Sørg for at give denne sicilianer rigeligt med luft og server den let kølig. Det vil klæde den. For vi har at gøre med en krydret og ret alkoholisk …
Rødvin: Det rene slik
Man kan diskutere det hensigtsmæssige i, at en rødvin rammer en alkoholprocent på 16, men i denne rene grenache-vin fra det diminutive distrikt Campo …
Rødvin: Let i munden og masser af bær
Oven på de umiddelbare og supercharmerende 2016’ere skal vi nu vænne os til de lidt mere tilknappede 2017’ere fra det sydlige Rhône. Denne Cairanne …
Rødvin: Chile-cabernet i ubalance
Jeg bliver nok aldrig rigtig fan af denne type cabernet sauvignon-vin. Urte- og eukalyptus-præget er simpelthen for voldsomt til, at det gør noget …
Hvidvin: Old school på den gode måde
I den lunere del af Bourgogne finder man mange charmerende hvidvine. Her får chardonnay-druen et lidt varmere og ofte mere sødmefuldt udtryk, og hvis …
Hvidvin: Frisk og spændstig med god syre
Rias Baixas i Galicien i det nordvestlige Spanien er albariño-land. Den friske, aromatiske drue trives i de kølige dale langs Atlanterhavets kyst og …
Champagne: Glimrende glas til prisen
Som regel skal du betale over 200 kr. flasken, før du får rigtig interessant champagne i glasset, men undertiden kan du være heldig at støde på en …
Rødvin: Flad og saftevandsagtig
Rumænien forsøger at få en fod inden for på vinmarkedet, og det går da også stille og roligt fremad med kvaliteten. Er du pinot noir-elsker, er det …
Rødvin: Tætpakket bærfrugt
Når Bordeaux rammer den rigtige årgang, går det sjældent galt. Det gælder for 2015 - og i høj grad også for 2016. Over hele linjen er der produceret …














