Familien Schneider i Niederhaüsen er solide riesling-producenter i Nahe-regionen, men man skal have fat i deres enkeltmarksvine, før det for alvor …
Anmeldelser
Hvidvin: Frisk og frejdig skaldyrsvin
Frisk og frejdig skaldyrsvin fra gamle vinstokke dyrket i 600-1000 meters højde i det nordøstlige Spanien. Macabeo hedder druen. Den kalder de viura i …
Hvidvin: Parfumeret tropecocktail
Det kan næsten ikke være mere klassisk newzealandsk. Enten kan man li’ stilen, eller også går man i en stor bue uden om sauvignon blanc-vinene fra …
Rødvin: Fuldmoden chianti
Hvor går man hen og finder fuldmoden chianti classico til bare lidt over 100 kr.? Ikke ret mange steder, men hos A-Vinstouw i Herning har de en på …
Rødvin: Frisk frugt og godt med krydderier
Tannat er nationaldruen i Uruguay. En generelt garvesyrerig fætter, som man ellers skal til det sydvestlige Frankrig for at støde på. I denne udgave …
Rosévin: Seriøs provence-rosé i en rigtig pæn flaske
Bortset fra det lidt prætentiøse navn har vi her at gøre med en provence-rosé, som distancerer sig markant fra det gængse udbud af …
Rødvin: Let og læskende
Skal man drikke ung bourgogne - og det skal man jo en gang imellem - er denne rustikke, usvovlede sag fra Patrice Rion ikke noget dumt bud. For det …
Rødvin: Ung og heftig
Janasse ligger i toppen af Châteauneuf-hierakiet, og det forplanter sig også nedefter til domainets mere jævne rhônevine. Kvaliteten er tårnhøj, så …
Rødvin: Hæderlig bourgogne
Har du ikke midlerne til at investere i de prestigiøse bourgogner fra 1. cru- og grand cru-markerne i Côte de Beaune og Côte de Nuits, bør du rette …
Rosévin: Blød, let og behagelig
En relativt simpel vin fra kooperativet i Ramatuelle - men dog ganske charmerende, som mange af disse provencalske roseer kan være. …
Rødvin: Blød og balanceret pizzavin
Den danske vinveteran Peter Vinding-Diers, som efter mange år i bl.a. Bordeaux nu slår sine folder i Syditalien, har en vigtig finger med i …
Rødvin: Ung og allerede drikkeklar
Så ung, så ung, men allerede forbløffende drikkeklar. Denne sydfranske 2018’er, lavet på den lidt spøjse druesammensætning petit verdot og malbec, …
Hvidvin: Et lille vidunder
Vi er i Loiredalen, og her må vi blot konstatere, at de har styr på deres hvidvin. En sancerre eller pouilly fumé er det ikke ligefrem, men finessen …
Rødvin: Kraftig og krydret … og så alligevel ikke
Det er, som om denne vin ikke helt kan finde sig selv. På den ene side har den en behagelig lethed over sig, men på den anden side giver den et …
Rødvin: Luksus-chianti, der bare smager godt
Hvor er det dog en dejlig chianti, denne Pagliarese! Prisen angiver, at vi er et step over områdets ordinære udgaver, og det mærker du også, når du …














