På Château Suduiraut i Sauternes fremstilles også en tør hvid bordeaux på druer fra yngre vinstokke. Den lever fint op til niveauet i de hvide vine …
Frankrig
Hvidvin: Moden, men med tilpas syre og friskhed
Over 5 år på bagen kan være lige lovlig længe for en hvidvin med blot village-appellation i Bourgogne. Det synes dog ikke at være et problem med denne …
Hvidvin: Vellagret bordeaux
Dette er et godt eksempel på, at god hvid bordeaux kan - og bør - gemmes nogle år, hvis du vil havde det fulde udbytte af vinen. Friskhed? Intet …
Hvidvin: Frisk og ungdommelig
Hvordan smager hvid bordeaux med alder på? Svaret finder du i denne flaske, som i øvrigt højst usædvanligt er udstyret med skruelåg.Denne 2005’er …
Hvidvin: Frisk og syredrevet
Ganske fornuftig hvid bordeaux, der ikke skuffer nogen, og som har så tilpas længde, at den kører fint igennem til hvid fisk og skaldyr.Næsen har …
Rødvin: Til bordeaux-nydere
Jeg er stor tilhænger af vinene fra Bordeaux’ yderområder. Mange gode producenter lever under radaren, men demonstrerer, at der ikke behøver at stå …
Hvidvin: Tropisk, varm og citruspræget
Næsen er helt efter bogen: Bitter grape, grøn pære og kattebakke. Det kan ikke være andet end sauvignon blanc. Hertil skal føjes en god portion …
Hvidvin: Ren sauvignon fra Bordeaux
4. cru-slottet Beychevelle har en lille sidegesjæft i form af de mere prisfornuftige Grand Bateau-vine, der reelt fremstilles af vinhuset Maison …
Hvidvin: Spiller på de mineralske toner
Strågylden vin, der spiller på de mineralske toner. Jeg dufter muslingeskaller, østers og fiskerihavn. Til gengæld svag i frugten - ja, nærmest …
Hvidvin: Fedme og fin mineralitet
Rund og let drikkelig vin med fedme og fin mineralitet. Dufter af østersskaller, gule stenfrugter og noget røget af en art. I munden breder sig noter …
Hvidvin: Udpræget skaldyrsvin
Frisk, aromatisk sag med fine mineralske undertoner. En udpræget skaldyrsvin skabt til umiddelbar drikkeglæde. Næsen har tydelig sauvignon-karakter - …
Rødvin: Intens, moden frugt
Skøn, parfumeret bærnæse: Solbær, blåbær og kirsebær samt et touch af blomme. Frugten er virkelig ren i udtrykket - nærmest som at stikke næsen i en …
Hvidvin: Høj klasse
Flere af Bordeaux’ grand cru-slotte opererer også med en mindre produktion af hvidvin. Her er det 3. cru-slottet Cantenac Browns bud på en hvid …
Rødvin: Masser af bærfrugt
Dejlig, frugtig sag, der bedst nydes til fjerkræ, pateer eller madtærter (prøv med en quiche lorraine).I næsen masser af bærfrugt - særligt …
Rødvin: Médoc i magisk årgang
Dette cru bourgeois-slot har gennem årene præsteret vine af varierende kvalitet, men i den magiske 2010-årgang var det vanskeligt ikke at producere …