Jeg indrømmer gerne, at jeg har en svaghed for vinene fra Château des Bertrands. De rummer alt det, jeg forbinder med genuin provence-rosé: Cremethed, …
Frankrig
Rødvin: Brændt gummi
En af mine vinvenner brugte engang følgende udtryk om en vin: ”Brændt lolitadukke på garagegulv”. Jeg husker ikke vinen, men beskrivelsen passer …
Mousserende: Fyldig i både duft og smag
2009 regnes ikke blandt top-top-årgangene i Champagne. Den har ikke samme holdbarhed som f.eks. 2008. Dermed ikke sagt, at det ikke er umagen værd at …
Rødvin: Let at forelske sig i
Trods en dyb og varm duft også en pinot’sk lethed, der forstærker glæden ved at dufte til denne vin. Stor modenhed fornemmes i nuancerne af kirsebær …
Hvidvin: Fin basis-riesling
Pierre Sparr er et anerkendt vinnavn i Alsace, men sønnike Charles kan også. Han arbejder både på familiens traditionsrige domaine og med sin egen …
Rosévin: Delikat parfumeret
Dufter svagt animalsk - og alligevel også delikat parfumeret. Ganske frisk i næsen med toner af lyse kirsebær og melon samt et hint af skovjordbær. I …
Rosévin: Nydelig terrassebasker
Pink provence-vin i den lette ende. Tilpas frisk og ufarlig til, at man nemt kan skylle et par glas ned i solen. Jeg dufter ribs og røde kirsebær i et …
Rødvin: Varm og poleret syrah
knap så meget kant som i køligere og mindre vellykkede årgange. Søger du salami-noter, groft kværnet peber og oliventapenade, skal du nok gå uden om …
Rosévin: Pink Chanel
På mine mange sommerferier i Provence har jeg indtaget utallige glas af den charmerende rosé fra øen Porquerolles. Dengang var vinen nærmest …
Rødvin: Oplagt til lam
Det traditionsrige vinhus Brotte fremstiller vine fra det meste af Rhône - både i syd og nord. Denne sag fra det nordlige Saint Joseph lavet på ren …
Rødvin: Varm og ekstremt moden
Absolut drikkeklar bourgogne. Særligt på andendagen viser den sin charme og styrke. Dufter af vissent løv i skovbunden, modne, mørke bær og blomme. …
Mousserende: Sådan skal dét gøres
La Cuvée fra Laurent Perrier er en af de champagner, man ikke kan sætte en finger på. Velkomponeret og balanceret, som kun de store, velansete …
Rosévin: Bedre sidste sommer
Ikke al rosévin ældes med ynde. De fleste roseer har faktisk bedst af at blive drukket samme år, som de frigives. Ryger der yderligere et år på, …
Hvidvin: Nydelig bourgogne
Gylden i glasset med nøddeagtige toner og en let citrussyrlighed samt hints af eksotisk frugt. Smagen trækker også i den syrlige retning. Jeg …
Rødvin: Gedigen gigondas
Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …