Fra en af områdets topproducenter, produceret på druer fra primært gamle grenache- og syrah-vinstokke og i giga-årgangen 2016, kommer denne tætpakkede …
Frankrig
Mousserende: Saftige og sprøde årgangs-bobler
Med sådan en gang sprøde bobler i glasset er der nu noget helt særligt ved at drikke champagne. Særligt årgangs-champagne. Michel Gonets 2010’er, …
Rødvin: Tung og lettere lukket
På det seneste har jeg oplevet en del 2015’ere fra Rhône, der er begyndt at lukke ned, og det er tilsyneladende også tilfældet med denne vin skabt af …
Hvidvin: Jævn bourgogne i en varm årgang
2018 er ikke den nemmeste hvidvinsårgang i Bourgogne, og når vinen har sin oprindelse i den sydlige del af regionen, nemlig i Maconnais, kan …
Rødvin: Smæk for skillingen
Flagskibet fra dette domaine i Ventoux i det sydlige Rhône har alle dage været en succeshistorie, og særligt i vidunderårgangen 2016 er der smæk for …
Rødvin: Udfolder ikke sit potentiale
En lettere lukket 2015-gigondas, som slet ikke udfolder sit potentiale. Stram, rustik og læderagtig i næsen med underspillet frugt og et snif af …
Rødvin: Et mættende glas
Ret så bastant cairanne med mange spændende lag og en temmelig tør finish. Bør serveres til tunge simreretter og er således et god bud på en mørk og …
Rødvin: Varm, spicy og sødmefuld
Nydelig og ungdommelig gigondas, der akkurat hiver sig op på fem stjerner. Server den til dyrevildt eller lam, og vinen vil vise sig fra sin bedste …
Rødvin: Gigondas i den lette udgave
Mange 2015’ere fra det sydlige Rhône kan forekomme en anelse lukkede for tiden, men denne udgave fra Saint Gayan er mild og god med duftnoter af fine …
Rødvin: Jævnt behagelig
Varm og solmoden økovin med en veludviklet duftpalet: Boysenbær, blomme, brombær. Hertil kommer strejf af timian og engelsk lakrids. Tæt og dog med en …
Rødvin: Tør og stram
Du bliver tør i munden, når du drikker denne lidt stramme sag fra Cairanne-området i det sydlige Rhône, så giv den modspil i form af en kraftig, …
Rødvin: Simpel og rustik
Simpel og rustik rhônevin af den slags, der egner sig fint til mandagskoteletten. Egentlig ret lækker duft af hybenrose, hyld, brombærsyltetøj og …
Rødvin: Rå og ren frugt
Jo, vinen er tilnærmelig nu, men et år på hylden vil formentlig gøre den godt. Udtrykket er en smule råt, og det kræver kraftig kost på tallerkenen, …
Rosévin: Diskret parfumeret
Typisk for anjou-rosé er også denne udgave til den søde side, men vinen bevarer alligevel en klædelig friskhed. Diskret parfumeret med en let tone af …
Rosévin: Uha, det er godt!
Der er alle provencevinene - og så er der dem, der kommer lige præcis fra området omkring kystbyen Bandol. Forskellen er ofte markant. Især når man …