Stadig fortvivlende ung og absolut bedst på andendagen. Denne relativt rå bourgogne gemmer på så meget godt, at det næsten er synd at gå ombord i den …
Frankrig
Rødvin: Lidt af et bæst
Du kan godt drikke den nu, men du bør nok lade være ... Denne gigondas i den ekstremt vellykkede årgang 2016 er så tætpakket med frugt, krydderier og …
Rødvin: Vil levere de næste mange år
Purpurfarvet og tindrende i glasset. Beaujolais i den mørke og maskuline stil med bundfald og en syre, der går lige til grænsen. Dufter modent af …
Rødvin: Old school bistro-bourgogne
Etiketten ligner noget, monsieur Monnier selv har siddet og bakset sammen på hjemmecomputeren, men indholdet i flasken er såmænd ganske hæderlig …
Rødvin: Pinot fra Provence
Provence-pinot hænger ikke ligefrem på træerne, så når bourgogne-huset Louis Latour har valgt at lave vin i den varme Var-region, spidser jeg da lige …
Hvidvin: Gør dig glad i munden
Balance er kodeordet i denne vin. Sauvignon blanc-druen har meget at byde på og kan nogen gange - særligt i de oversøiske udgaver - blive for meget, …
Rødvin: Blød og cremet
Fremstillet på gamay-druen, som vi først og fremmest kender fra Beaujolais. I Touraine-versionen her møder vi lidt af de samme træk. En let og saftig …
Hvidvin: Frugtig og fyldig med god syre
Hvidvinene fra Côte Chalonnaise har måske ikke samme elegance som dem fra det nordligere Côte d’Or. Til gengæld forekommer de heller ikke så bastante …
Hvidvin: Neddæmpet syre
Chenin blanc-druen er normalt ganske syrerig, men i Baumards 2016-version af en savennières virker syren bemærkelsesværdigt neddæmpet, og jeg savner …
Rødvin: Strutter af moden frugt
Denne beaujolais strutter af moden frugt. I duften lækre brombærnoter med blåbær og solbær i ascendanten. Smagen byder ligeledes på modne, mørke bær …
Rødvin: Alt for meget stilk
Jeg har tidligere testet 2016-udgaven af denne bourgogne og noterede mig dengang et lidt stilket præg. I 2017’eren er det endnu mere fremherskende, og …
Hvidvin: Suger alt mundvand til sig
Vi er tæt på de fem stjerner her, men vinen må nøjes med fire store. En saftig sag, som på forunderlig vis suger alt mundvand til sig og spiller lidt …
Rødvin: Vidunderligt parfumeret
Dette er seriøs rød loirevin, som jeg ville elske at drikke til en portion coq au vin. Vidunderligt parfumeret i duften med noter af blomme, kirsebær, …
Hvidvin: Perfekt til østers
Druen melon de bourgogne har ry for at give læskende, neutrale vine. De forekommer stort set kun i Muscadet i det vestlige Loire og nedsvælges i store …
Rødvin: Saftig pinot fra Loire
Saftig og spændstig loire-pinot. Mørk i udtrykket med duftnoter af brombær og kirsebær, muld og skovbund og lidt frisk bark. Ganske let i smagen. …