Jeg har tidligere testet 2016-udgaven af denne bourgogne og noterede mig dengang et lidt stilket præg. I 2017’eren er det endnu mere fremherskende, og …
Frankrig
Hvidvin: Suger alt mundvand til sig
Vi er tæt på de fem stjerner her, men vinen må nøjes med fire store. En saftig sag, som på forunderlig vis suger alt mundvand til sig og spiller lidt …
Rødvin: Vidunderligt parfumeret
Dette er seriøs rød loirevin, som jeg ville elske at drikke til en portion coq au vin. Vidunderligt parfumeret i duften med noter af blomme, kirsebær, …
Hvidvin: Perfekt til østers
Druen melon de bourgogne har ry for at give læskende, neutrale vine. De forekommer stort set kun i Muscadet i det vestlige Loire og nedsvælges i store …
Rødvin: Saftig pinot fra Loire
Saftig og spændstig loire-pinot. Mørk i udtrykket med duftnoter af brombær og kirsebær, muld og skovbund og lidt frisk bark. Ganske let i smagen. …
Rødvin: Tung og mættende
Lidt af en mundfuld, denne côtes du rhône. Kreeret i den heavy châteauneuf-stil med masser af varm frugt og et mærkbart pres på sødmepedalen. I duften …
Hvidvin: Velegnet til skaldyr
Fin og frisk uden de store falbelader. Ganske velegnet til skaldyr eller hvid fisk uden for kraftig sauce. Dufter af grøn pære, banan og gule …
Hvidvin: Pivtør, mineralsk og syrerig
Svagt gylden i glasset med duftnuancer af kamilleblomst, gul blomme og en smule abrikos. Ganske mineralsk. Vinen er pivtør, og der er fuldt knald på …
Rødvin: Blid bistro-syrah
Syrah-vinene fra det nordlige Rhône kan, især når de er unge, være nogle rå børster, men denne her er blid som det blideste påskelam. Jean-Michel …
Rosévin: Orange pinot gris
Er dette en rosé? Farven er svagt orangerosa - meget svagt - og druen, vinen er lavet på, er pinot gris, som man oftest ser anvendt i …
Rødvin: Fleurie med gods i
Dette er på ingen måde en let og læskende vin, som mange ellers kan have en forventning om, når der skænkes beaujolais i glasset. Tværtimod. Der er …
Rosévin: Gumpetung og bolsjeagtig
Janasse er toppen af poppen i Châteauneuf du Pape, men fordi man er god til at lave rødvin, behøver det samme ikke at gøre sig gældende, når det …
Rosévin: Perfekt til terrassen
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg foretrækker rosévinene fra det sydlige Frankrig - og allerhelst dem fra Provence. Med denne vin er vi dog …
Rødvin: Lille bordeaux i fin form
2017 er kendetegnet ved knap så mindeværdige bordeaux-vine, når de kommer fra de ”mindre” producenter i periferien af Médoc og Saint-Emilion. Dette er …
Rødvin: Stadig på saftevandsstadiet
Et besøg i kældrene hos en vinproducent kan være en charmerende oplevelse. Også at få en smagsprøve på den ufærdige vin direkte fra tanken. Men når …