Det er så ungt det her, at det grænser til barnemord. At drikke denne 2012’er er minimum tre år for tidligt. Potentialet er kæmpestort, men lige nu …
Italien
Pivhamrende dyr
Ung, lækker og pivhamrende dyr. Piemonte-producenten Ceretto leverer topvine, og i denne barolo får vi da også de klassiske ædelnoter af læder, træ og …
Bitter og varm
Denne kooperativ-barolo holder et pænt kvalitetsniveau og er qua den varmere årgang 2011 ganske tilnærmelig nu. Dyb, let bitter næse med strejf af …
Stram prestige-barolo
Allestedsnærværende Antinori står bag denne prestige-barolo, der har bedst af at blive lagt på hylden i nogle år, hvis man for alvor skal nyde de …
Stald, krudt og syre
Vi testede 2011’eren for godt et år siden, og det var en anderledes easy-drinking vin at få i glasset. 2012 er modsat 11’eren en mere klassisk årgang …
Helt klassisk
Sådan skal barolo dufte! Helt klassisk får man både violer, læder, orangegren og tobak i næsen sammen med dejligt modne, mørke bær. Smagsnuancerne er …
Tørret frugt og ælde
Kooperativ-vin med en del alder på sig. Det ses allerede på farven, som går i retning af det brunlige/teglfarvede. I duften fornemmes da også tørret …
Drikkeklar barolo
Anderledes frisk næse med noter af syrlige kirsebær, fish sauce og hvid peber. Ganske spicy i munden. De 14½ pct. alkohol giver varme, og frugten er …
God mundfylde
God mundfylde og kun let bitre tanniner gør denne barolo nogenlunde imødekommende. Duften er ganske indsmigrende med lækre noter af syltede kirsebær, …
Blød pastavin
Pæn, blød pastavin, som dog godt kunne sprælle lidt mere. Vi er i det brandvarme Calabrien i Italiens støvlespids. Her dyrkes de lokale druer nerello …
Modne, sødmefulde kirsebær
Vi testede Curioso i den foregående årgang, og den klarede sig ganske pænt. Det gælder for så vidt også 2015’eren, som dog er en halv stjerne fra at …
Kølig og afdæmpet
Amarone er stort hit hos danske forbrugere, men vinene kritiseres ofte - og med rette - for at være for søde, portvinsagtige og alkoholiske. Det har …
Stram i munden
Temmelig krudtet i næsen med strejf af urter og under krudtrøgen lidt røde kirsebær. Stram i munden og sødmen særdeles tilbageholdende. Smagen går i …
Fuld knald på sveskesødmen
Vine på primitivo-druen har en naturlige sødme, men undertiden kammer de over og bliver for kogte og syrefattige. Denne økologiske udgave fra Tre Pini …
Koncentreret barbera
Poleret prestige-barbera med tydelig vanilje fra fadet. Parfumeret og nærmest likøragtig i duften, der strejfes af peber og lidt citrus. På én gang …














