Dejligt rødfrugtet med en frisk duft og let urtekrydring tilsat et drys af peber. En kende kølig i næsen, men det understreger blot friskheden. …
Italien
Rødvin: Oplagt picnic-vin
Dolcetto-vinene har det svært på det danske marked. Mange misforstår druen og forventer en sød vin. Dolce betyder ”sød”, og dolcetto ”den lille søde” …
Rødvin: Næsten på barolo-niveau
Særdeles vellykket vin fra Roero - på mange punkter næsten på barolo-niveau. Varm og indbydende i duften med toner af mørke skovbær, sødmefulde …
Hvidvin: Ren og stringent
Arneis er normalt en ganske aromatisk drue - ikke mindst i duften, som ofte kan have et sødmefuldt udtryk. Det gælder dog ikke denne vin, der har …
Rødvin: Over gennemsnittet
Dyb næse med en antydning af brunt sukker. Hertil kommer fintskårne krydderurter, kirsebær, boysenbær og et køligt strejf af kamfer og medicinskab. …
Rødvin: Syredrevet sag
Syredrevet sag, som i duften får modspil af modne mørke kirsebær, boysenbær og brombær. Masser af tørrede urter og et støvet touch af kakaopulver. Pæn …
Hvidvin: Bliver aldrig rigtig interessant
Chardonnay-druen dyrkes over det meste af verden, men hvorfor lige i Piemonte, hvor udvalget af lokale hvidvinsdruer er ganske omfattende? Jeg har …
Rødvin: Blød og behagelig pizzavin
Til mit bryllup for mange herrens år siden drak vi negroamaro. Det var en dejlig vin, syntes jeg. Siden hen er det ikke blevet til mange glas af denne …
Rødvin: Blidt brus
Barolo med brus? Nej, vel? Der er dog lidt om snakken, for denne nebbiolo fra det fremragende barolo-hus G.D. Vajra har faktisk en let perle. Vinen er …
Rødvin: Helt klassisk med masser af syre
Barbera i den klassiske stil med markant syre og et lyst og let udtryk. Dufter af tørrede krydderurter og bark. Frugten er nedtonet, men nuancer af …
Rødvin: Ganske potent
Klassisk, madkrævende barbera. En portion ossobucco kunne være et bud på en velegnet vinledsager. Både fordi vinen har syren, der skal til, hvis tomat …
Rødvin: God, gedigen barbera
Relativt spicy i næsen med blommede toner og aromaer af sorte kirsebær, viol og medicinskab. Smagen er kraftfuld og krydret - ja, nærmest julekrydret. …
Rødvin: Barbera i den potente stil
Asti-barbera i den potente stil. Alkoholisk og varm, men også syrerig og stram. Dufter af syrlige kirsebær og mirabelle med et strejf af mos og urtede …
Rødvin: Savner noget charme
Reverdito fremstiller fine baroloer, men de lettere langhe nebbiolo-vine er ikke videre interessante. Denne yngre udgave savner i hvert fald noget …
Rødvin: Hed og upoleret
Barbera er en syrerig drue, og det kommer særligt til udtryk i denne unge udgave fra Damilano. Stadig lidt rå og umoden i duften med nuancer af tørret …














