Mørk og brændt i duften. Jeg får mindelser om øllebrød iblandet brombær, umodne jordbær og tørrede urter. Smagen er intens og igen en smule brændt i …
Spanien
Hvidvin: Frisk og sprælsk
Mineralsk hvidvin lavet på godello-druen. Fersk og flintet i duften med nuancer af gul stenfrugt, kamilleblomst og et pift af citrus. Lægger ud med en …
Rødvin: Vildt anderledes og udfordrende
Rødvin fra Bierzo i det nordvestlige Spanien. Her er dog anvendt den sjældne druesort estaladiña, og så må producenten ikke skrive Bierzo på …
Rødvin: En rå fætter
Lys og ret krævende montsant-vin skabt på baggrund af rent biodynamiske metoder. Og det er lidt af en oplevelse! God eller dårlig afhænger af din …
Rødvin: Høj alkohol, men det fungerer
Lidt af et udstyrsstykke. En vin, der skal præstere - og gør det. Alkoholprocenten er høj, men det fungerer faktisk uden at blive for meget af det …
Rødvin: Ren og mineralsk
Dyb violet i glasset. Frisk og ren i duften med aromaer af mørke bær - fortrinsvis brombær og solbær - samt et lille grønt strejf af urter. I munden …
Hvidvin: Saftspændte frugter
Saftig og sprød sag, der kunne minde om chablis, men såmænd stammer fra det nordvestlige Spanien. Dufter frisk og mineralsk. Aromaer af kvæde, …
Mousserende: Energiske bobler
Seriøs cava med energiske bobler og lækker mousse. Dufter af kemi og kridt iblandet gæret frugt i retning af sur æblemost og kvæde. ”Not so nice”, …
Mousserende: Prikkende og mundrensende
Frisk og sprød bobledrik med livlige bobler og i næsen nuancer af grønne æbler, umodne stikkelsbær, melonskræl og strandskaller. Prikkende og …
Mousserende: Uhøjtidelige bobler
Spanske bobler i den madvenlige stil. Dufter tør, kridtet og kælderagtig med nuancer af gær og grov æbleskræl. Smagen byder på mineralske og let …
Rødvin: Port-agtig sødme
Bevæger jeg mig over i den højalkoholiske genre, har jeg svært ved at finde rødvine, jeg kan holde ud at drikke mere end et glas af. Simpelthen fordi …
Rødvin: Purung, men tilnærmelig
Krydret og varm i duften med aromaer af mørk blomme, kakaonød og brombær. Ret ren i frugten. Smagen strutter af mørke kirsebær og brombær tilsat et …
Rødvin: Rar i munden
Frisk og krydret sag fra området Montsant, der grænser op til det mere kendte Priorat. Næsen har indslag af hindbær og kirsebær samt en svag fadnote, …
Rødvin: Alle vil sige ”Aaaah”
Når den flyvende vinmager, franskmanden Michel Rolland engager sig i et projekt, er det sjældent uovervejet. Det gælder også hans spanske vineventyr …
Rødvin: Rå ungdommelighed
Ung, ualmindelig velkomponeret rioja, der bare skal nydes sval til nogle skiver sortfodsskinke og lidt oliven. Let parfumeret i næsen med toner af …