Sæsonen er i fuld gang, og det er nu, du skal nyde de delikate skaldyr med et godt glas til.Lige nu er det sæson for krebs, og selv om det …
Mad & Vin
Et godt glas til påskelammet
Saft, kraft og krydring skal der til, hvis vinen skal klare både fedtmarmorering og hvidløg. Lammeelskere har kronede dage i denne tid. …
Barolo – den ultimative trøffelvin
Nebbiolo-druen kan noget helt særligt, når den matches med den delikate svamp. Dufter barolo af trøfler? Ikke rigtigt. Men visse baroloer kan …
Det skal du drikke juleaften
At parre vin med dansk julemad er lidt af en udfordring.For hvad matcher et måltid, der på én gang består af noget fedt, noget salt, noget sødt og …
Pinot noir til de lettere retter
Den sarte, tyndskallede drue matcher især svampe, fjerkræ og fisk. Pinot noir dyrkes mange steder på kloden og giver oftest delikate, …
Drik rosé til maden
Pink vin passer perfekt til flere forskellige retter. De fleste forbinder rosé med en vin, man drikker som aperitif før maden eller som …
Sushi og vin
Læs her, hvilke vintyper der bedst tackler wasabi, soja og ingefær. En knastør hvidvin fungerer bare ikke, når der kommer sushi på bordet. Så er det …
Ost og søde sager
Selv om det går glimrende at nyde portvin alene, er der flere muligheder for at matche vinen med noget spiseligt. Desserter og søde …
Ædel vin til svampe
Bourgogne er det oplagte valg, men champignonerne og kantarellerne kan også matches med andre rød- og hvidvine.Sensommer og efterår er sæson for …
Fyr op under fisken
At grille fisk er en fortrinlig anledning til at drikke god hvidvin. Og i visse tilfælde også rødvin. Adskillige typer fisk egner sig til …
Fem brutale bøfvine
Når kødet kommer på grillen, skal der saft og kraft i glasset. Grillet kød - gerne med en god barbecue-marinade - har det bedst i selskab …
Det sure med det søde
Det kan sagtens lade sig gøre at drikke vin til rabarber. Vin til rabarber. Glem det - de er simpelthen for syrlige! Og så alligevel ikke. …
Hvidvin til det hvide guld
Syre er kodeordet, når det handler om at sætte vin til asparges. Lige nu bugner butikkerne af hvide asparges. De første danske er så småt dukket op, …
Hvidvin og røde rejer
Vælg en afdæmpet vin til de sarte skaldyr. Rejer og kølig hvidvin er en klassiker på de danske frokostborde, og når det skal være særlig delikat, er …
Friske vine til forårets grønt
Marts er måneden, hvor de første salater spirer frem. De sarte grønsager kan naturligvis sagtens parres med gode vine. Man skal blot være sikker i …