Valpolicella kan være en let, rødfrugtet vin, der er bedst egnet til pastaretter og antipasti. Men den fås også i udgaver med væsentlig mere smæk for …
Anmeldelser
Hvidvin: Pivtør, mineralsk og syrerig
Svagt gylden i glasset med duftnuancer af kamilleblomst, gul blomme og en smule abrikos. Ganske mineralsk. Vinen er pivtør, og der er fuldt knald på …
Rødvin: Blid bistro-syrah
Syrah-vinene fra det nordlige Rhône kan, især når de er unge, være nogle rå børster, men denne her er blid som det blideste påskelam. Jean-Michel …
Hvidvin: Sprød og saftig syditaliener
Fra det sydlige Italien, fremstillet på den lokale drue falanghina, kommer denne friske og saftige øko-hvidvin, der er som skabt til forårets lettere …
Rødvin: Sødmen generer
Halvtrist norditaliener frembragt på corvina-druen og en sjat merlot. Afdæmpet frugt i næsen. En smule røde kirsebær og blomme iblandet krydderurter …
Rødvin: Barbera i den tunge vægtklasse
Barbera i den tunge vægtklasse og nok bedst egnet til kraftige kødretter. Så spring pastaen og tomatsaucen over i denne omgang.Varm - ja, nærmest …
Rosévin: Orange pinot gris
Er dette en rosé? Farven er svagt orangerosa - meget svagt - og druen, vinen er lavet på, er pinot gris, som man oftest ser anvendt i …
Rødvin: Tam og trættende
Tæt i duften med en koncentration af mørke bær, kødglace og vanilje. Smagen døjer med en markant, farinagtig sødme. Jammy noter af solbær og …
Rødvin: Mangler noget tyngde
Selv om dette er tænkt som en let vin, kunne jeg godt bruge bare en smule mere tyngde. Jeg synes, den dør lidt på midtpaletten, og syren tager for …
Hvidvin: Frisk og sprød sydafrikaner
Druen chenin blanc kendes under navnet steen i Sydafrika, men flere og flere producenter vælger at benytte den internationale (franske) betegnelse. …
Rødvin: Fleurie med gods i
Dette er på ingen måde en let og læskende vin, som mange ellers kan have en forventning om, når der skænkes beaujolais i glasset. Tværtimod. Der er …
Rosévin: Gumpetung og bolsjeagtig
Janasse er toppen af poppen i Châteauneuf du Pape, men fordi man er god til at lave rødvin, behøver det samme ikke at gøre sig gældende, når det …
Rødvin: Blød og behagelig med en let sødme
Blød og behagelig vin med en let sødme. Varm i duften, der har en let brændt karakter og noter af kakao, mørke bær og solsvedne urter. Smagen …
Rosévin: Perfekt til terrassen
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg foretrækker rosévinene fra det sydlige Frankrig - og allerhelst dem fra Provence. Med denne vin er vi dog …
Rødvin: Lille bordeaux i fin form
2017 er kendetegnet ved knap så mindeværdige bordeaux-vine, når de kommer fra de ”mindre” producenter i periferien af Médoc og Saint-Emilion. Dette er …














