Fra Guds Slette (Plan de Dieu) kommer denne rustikke sag med animalske noter i duften og indslag af primært mørke bær. Relativt krydret i retning af …
Grenache
Rødvin: Krævende og kompleks
Absolut en madvin, som bedst matches med kraftigere kødretter. Giv den gerne en tur på karaffel for at lukke lidt op for duft- og smagselementerne - …
Rødvin: Ren, blød frugt
Dette domaine har tidligere fremstillet en côtes du rhône på et blend af grenache og syrah. Nu anvendes udelukkende grenache, og det giver en let og …
Rødvin: Blide toner fra Rhône
Lavet på druer fra fire forskellige områder i det sydlige Rhône udmærker denne biodynamiske sag sig ved en behagelig blidhed, som sjældent opleves i …
Rødvin: Mørk og varm
Skal du vælge vin til de tungere efterårsretter med mørk og kraftig sauce, er denne økologiske rhônebasse fra den fremragende 2015-årgang ikke noget …
Rødvin: Let i munden og masser af bær
Oven på de umiddelbare og supercharmerende 2016’ere skal vi nu vænne os til de lidt mere tilknappede 2017’ere fra det sydlige Rhône. Denne Cairanne …
Rosévin: Seriøs provence-rosé i en rigtig pæn flaske
Bortset fra det lidt prætentiøse navn har vi her at gøre med en provence-rosé, som distancerer sig markant fra det gængse udbud af …
Rødvin: Ung og heftig
Janasse ligger i toppen af Châteauneuf-hierakiet, og det forplanter sig også nedefter til domainets mere jævne rhônevine. Kvaliteten er tårnhøj, så …
Rosévin: Blød, let og behagelig
En relativt simpel vin fra kooperativet i Ramatuelle - men dog ganske charmerende, som mange af disse provencalske roseer kan være. …
Rosévin: Blid, blød og cremet
En anset kollega sammenligner rosé med det ”at stå af i Roskilde” - altså en ufærdig rødvin. Det kan han for så vidt have ret i, men modsat ham er jeg …
Rosévin: Tuttifrutti-vin med pleaser-potentiale
Parfumeret provence-rosé i den bløde og cremede stil. Vandmelon, skovjordbær, hindbærbrus og en sødlig undertone af vingummi hænger i næsen. Smagen …
Rødvin: Klassisk sydfransk i den frugtmættede stil
Vinmageren Jean-Marc Lafage fremstiller et væld af vine i den bløde, frugtmættede stil, og det gør han ganske godt. Han har adgang til …
Rødvin: Vellavet rhônevin i stor årgang
I den fremragende årgang 2016 skulle rhôneproducenterne virkelig gøre sig umage for ikke at lave god vin. Denne udgave, som blot har status af Vin de …
Rosévin: Blid, blød og cremet
En anset kollega sammenligner rosé med det ”at stå af i Roskilde” - altså en ufærdig rødvin. Det kan han for så vidt have ret i, men modsat ham er jeg …
Rosévin: En rigtig terrassebasker
Kooperativet på Saint-Tropez halvøen leverer normalt ganske velproducerede roseer, men her er vi i den jævne ende, hvilket prisen - særligt når den er …