At hive proppen af denne vin er på kanten af barnemord, og skulle du i nær fremtid komme i besiddelse af en flaske, kan jeg kun anbefale at åbne den …
Merlot
Rødvin: Et harmonisk glas
Mørkviolet i glasset med indsmigrende duft af syltet blomme, solbærlikør, dugget skovbund og urter. Smagen ganske parfumeret med en lille vaniljetone …
Rødvin: Californisk saft og kraft
Fransk finesse? Nej. Californisk saft og kraft? Yes! Twomey er alt det, du ikke finder i en fornem pomerol. Så er du advaret.Duften - men kun …
Rosévin: Sær størrelse
Hvis du søger friskhed i din rosé, er dette ikke vinen, du skal ofre penge på. Farven er totalt orange og duften lettere overmoden på grænsen til det …
Rødvin: Brænder ikke rigtigt igennem
Fra Krasnodar-regionen i Kaukasus kommer denne merlot skabt af det schweiziske ægtepar Marina og Renaud Burnier. En krydret og let krudtet sag med …
Rødvin: Bordeaux på russisk
Italienske Riccardo Cotarella er det, man kalder flying winemaker. Han rejser verden rundt og rådgiver vinproducenter om, hvordan de opnår de bedste …
Rødvin: Stor vin i en stor årgang
Som vinanmelder oplever jeg kun sjældent at få lov til at teste modne vine. Så meget desto større er begejstringen, når det sker. I dette tilfælde har …
Rødvin: Harmløs og halvtam bulgarer
Man skal passe på med at være fordomsfuld, når det handler om vin, men jeg må indrømme, at jeg ikke havde de største forventninger til dette bulgarske …
Rødvin: Sødmen generer
Halvtrist norditaliener frembragt på corvina-druen og en sjat merlot. Afdæmpet frugt i næsen. En smule røde kirsebær og blomme iblandet krydderurter …
Rosévin: Perfekt til terrassen
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg foretrækker rosévinene fra det sydlige Frankrig - og allerhelst dem fra Provence. Med denne vin er vi dog …
Rødvin: Lille bordeaux i fin form
2017 er kendetegnet ved knap så mindeværdige bordeaux-vine, når de kommer fra de ”mindre” producenter i periferien af Médoc og Saint-Emilion. Dette er …
Rødvin: Varme, sødme og styrke i flot balance
Med den fortrinsvis syrah-baserede prestigevin Il Carrubo formår danske Peter Vinding-Diers at forene varme, sødme og styrke på en måde, så alt går op …
Rødvin: Strutter af siciliansk sol
Danske Peter Vinding-Diers har lavet vin i en menneskealder og slog sig for nogle år siden ned på Sicilien. Modsat andre udefra kommende vinmagere …
Rødvin: Drikkemoden margaux
2011’erne fra Bordeaux’ bedre slotte performer flot lige nu. Der er god modenhed i vinene, og da årgangen ikke er en, man bør gemme i flere år, er der …
Rødvin: Bedst til mad
Det kræver retter med oksekød eller lam for at sikre det rette modspil til denne spanier, som excellerer i rigelige mængder syre og garvesyre. I et …