Godt bud på en vin til flæskesteg eller svinekotelet. Let frugtig duft med aromaer af lyse og mørke bær og en smule urter. Stiger i intensitet i …
Australien
Rødvin: Ældgamle vinstokke
Gamle vinstokke kan altså noget. Og når vi taler om verdens ældste mourvèdre-planter, der daterer sig tilbage til 1853, indtages vinen med en vis …
Rødvin: Køligheden strømmer gennem vinen
Der går længere og længere imellem, at jeg støder på de ekstremt sødmefulde shiraz’er. Stilen var ret så kendetegnende for de australske vine for bare …
Rødvin: Saftevandsagtig
Jeg holder meget af vine lavet på grenache, men når druen går hen og bliver saftevandsagtig i udtrykket, er jeg ikke længere fan. Det er desværre …
Rødvin: Det bliver en stor vin
For 15 år siden var jeg stærkt fascineret af denne vin lavet på druer fra halvdøde vinstokke (kun den ene halvdel af planten lever). Den bekræftede …
Rødvin: For ung og uudviklet
Må jeg anbefale at omhælde denne australier i rigtig god tid. Den er endnu så ung, at den ikke afgiver alverden i duft eller smag den første times …
Rødvin: Tæt shiraz
Til at begynde med en smule animalsk i næsen, men også slank og kølig. Dufter af solbær og blåbær, chokolade og karakteristisk eukalyptus i behersket …
Rødvin: Dæleme en flot shiraz
Det nærmeste, man kommer på en nordrhône-syrah i en varm årgang: Turkey Flats shiraz har en tørhed og en stringens, som sjældent opleves i vinene fra …
Rødvin: Folder sig ud med sødme og bitterhed
Det er lidt af en basse, vi har fat i her. Vinen farver glasset mørkviolet og fører sig frem med en alkoholprocent på 15. Brændt og tæt i næsen. …
Rødvin: Kølig stil
Ren, mørk frugt i næsen. Også en antydning af syltede brombær og blåbær. Smagen rummer nogen syre og noter af chokolade og sorte bær. Sødmen holdes på …
Rødvin: Australsk på den elegante måde
Forrygende frisk shiraz, der ikke desto mindre har 6-7 år på bagen. Ren og kølig i duften med nuancer af solbær, brombær, chokolade, finthakkede urter …
Rødvin: Lys, let og luftig
Grenache har også sin berettigelse i australsk vinproduktion, og druen høstes ofte fra meget gamle vinstokke. Denne vin fremstilles i stærkt begrænset …
Rødvin: Fint doseret sødme
Den generelle tendens i australsk vin er efterhånden mindre sødme, lavere alkohol og knap så meget kapow. Engang talte man om knytnæver i …
Rødvin: Nedtonet sødme
Vi er på entry level med denne sydaustralier, som såmænd performer rigtig pænt og i det store hele giver det, de fleste forventer af en …
Rødvin: Godt greb i mundtøjet
Ganske seriøs shiraz uden antydning af marmeladesødme eller andre unoder. Ingen tvivl om, at winemaker Chester Osborn har skævet til producenterne i …