Et karakteristisk træk i beaujolais-vinene er de markante noter af banan. Lugter eller smager du banan, kan du i en blindtest være sikker på, at du …
Frankrig
Mousserende: Flot og fyldig champagne
Ren pinot noir, hvilket forklarer den mørkgyldne farve. Champagnen baserer sig primært på cuvéer fra årgang 2015, hvoraf ca. en fjerdedel har ligget …
Rødvin: Oplagt til fjerkræ
Lækkert parfumeret kirsebærnæse og duft af skovbund og visne blade. Denne bourgogne fra området mellem Macon og Côte Chalonnaise har tillige en snert …
Dessertvin: 24 år gammel sauternes
Som vinanmelder får man sjældent lov til at teste ældre vine. Så når en 24 år gammel sauternes finder vej til mit smageglas, ranker jeg mig i …
Rødvin: Stilk i stor stil
Årgang 2016 havde optræk til det, 2017’eren i endnu højere grad og med årgang 2018 tager det fuldstændig fart. Det, jeg hentyder, er de stilkede og …
Rødvin: Bedre dag for dag
Jeg smagte denne gevrey-chambertin over tre dage, og den blev nærmest bedre dag for dag. Sådan er det ofte med ung vin i den tungere ende - den skal …
Mousserende: Dejlig at drikke nu
Skulle du få lyst til et godt glas champagne i utide (og hvornår er det ikke det?), kan jeg kun anbefale denne unge vintage-udgave fra Abel Jobart. …
Rødvin: Saftig og ungdommelig
2017 er en hæderlig drik-mig-her-og-nu-årgang, hvad angår rød bourgogne. Det gælder også denne ganske saftige og ungdommeligt lette version fra marker …
Rødvin: Fint krydret, men en anelse bitter
Jeg har skrevet det nogle gange i den senere tid, og testen af denne 2015’er fra Gigondas understreger endnu engang, at årgangen er mere eller mindre …
Rødvin: Velkomponeret miks af druer
Vinen fylder godt i munden, og jeg fornemmer årgangens kvaliteter i denne - på papiret - ordinære rhônevin. Noget ordinært er der imidlertid aldrig …
Dessertvin: Gylden nektar
Ravgylden nektar, som fortjener den bedste blåskimmelost … eller blot at blive nydt med andagt uden andet end stilheden som ledsager. Zind Humbrecht …
Rødvin: Nem og rar at drikke
Frugtig duft med nuancer af fortrinsvis hindbær og kirsebær og lidt urt. Smagsmæssigt ganske letløbende i typisk grenache-domineret stil: Lyse bær og …
Rødvin: Kølig, mørk bærfrugt
David Reynaud er en fremragende syrah-producent i Nordrhône, men når han undertiden har svært ved at skaffe sig druer nok, vælger han at gå nye veje. …
Rødvin: Behagelig lethed
Stram, kølig og tilbageholdende i næsen. Denne côtes du Rhône fra gigondas-mesteren Louis Barruol er fremstillet på ren syrah, hvilket er knap så …
Rødvin: Lys og let frugt
Kan forekomme en anelse alkoholtung, men frugten er lys og let, og et vist urtepræg trækker vinen i en friskere retning.I duften åbenbarer aromaer …