Ren sangiovese lagret på eg i 5-6 måneder og fremstillet i en let poleret pleaserstil. Fungerer fint som pastavin uden dog at efterlade det helt store …
Italien
Rødvin: Stramt styret alkoholbombe
Denne valpolicella fremstilles et stykke hen ad vejen som en amarone. Druerne tørres, hvorved der opnås større koncentration i mosten, og efter gæring …
Rødvin: Ikke en mini-amarone
Ripasso er ikke lig med mini-amarone, sådan som mange vinhandlere og supermarkeder forsøger at markedsføre vinen. Eksempelvis er denne udgave …
Rødvin: Toscansk ripasso
Er du til let og lys sangiovese-vin med frisk frugt og syrebid, kan du godt skrue ned for forventningerne. Denne toscaner er nemlig det stik modsatte. …
Rødvin: Vidunderlig viol- og kirsebærduft
Når en vin lokker med en så vidunderlig viol- og kirsebærduft, som er tilfældet i denne nebbiolo, forventer jeg at opleve en sand smagseksplosion. …
Rødvin: Spinkel og kort i smagen
En ordinær chianti til 148 kr. må godt byde på lidt mere end denne udgave fra topproducenten Castello di Volpaia. Det forekommer mig, at de er sluppet …
Rødvin: Slank amarone
Her er en rigtig juleandevin. En af den slags, som står model til både fed sovs, brunede kartofler og rødkål. Amarone er i det hele taget et …
Rødvin: Rigtig godt håndværk
Blød, let urtet duft. Giver ikke så meget fra sig, men lidt lyse kirsebær, læder og en antydning af kærnemælk anes dog. Til gengæld er der væsentlig …
Mousserende: Tør og tilforladelig
Prosecco er herhjemme ofte reduceret til den brusende væske, vi tilsætter vores Aperol Spritz, men fremstillet af en ordentlig producent kan …
Rødvin: Utrolig velkomponeret
Luksus-barbera fuldt på højde med nogle af de bedre baroloer - uden sammenligning i øvrigt, da der er tale om to forskellige druetyper.Lækker …
Rødvin: Eksklusiv barbera
Il Maestro, mesteren Bruno Giacosa, døde sidste år, men hans datter Bruna er nu i færd med at løfte arven efter den mand, der om nogen har …
Rødvin: Fint glas til pizza
Der køres tusindvis af billige primitivo-vine gennem kasseapparaterne i de danske supermarkeder, og fælles for de fleste er en overmoden/kogt frugt …
Rødvin: Koncentreret og krydret
Jeg vil anbefale at omhælde denne unge barbera og drikke den over nogle dage. Den bliver bare bedre og bedre. Alene duften kan du fordybe dig i en hel …
Rødvin: En saftig mundrenser
Kan man tale om en mundrenser inden for vin, er denne barbera en oplagt kandidat. Det handler om syre, og den har Diego Conternos 2016’er rigeligt …
Rødvin: Blød, mørk frugt
Et spøjst drue-sammensurium, men indholdet i flasken fejler intet. En frugtig, let parfumeret vin med noter af friske urter, modne kirsebær, blomme og …