Allerede i duften er der en antydning af tørt træ, som efterfølgende også markerer sig i munden. Og det er egentlig lidt synd, for ellers er vinen …
Spanien
Rødvin: Spansk alkoholbombe
I den lille region Campo de Borja sydøst for Rioja trives druen garnacha (grenache) og indgår således i størstedelen af vinene herfra. Ofte er …
Potent spanier
Potent spanier med markante chokoladenoter, der giver vinen et bittert anstrøg.Brombær og cigarkasse hænger i duften, og i smagen fornemmes mørke …
Mørke bær og chokolade
God spansk vin er andet end Rioja, Ribera del Duero og Priorat. Det demonstrerer den udmærkede Aalborg-vinhandel D’Wine, som henter vine hjem fra alle …
På kanten af karamelliseret
Rosévin formodes at være let, frisk, tør og sprød - ikke tung, sød og kvabset. Hvad der har fået denne spanske producent til at modne sin rosé på …
Krydret og sødladen
Fra Jumilla-regionen, hvor især monastrell-druen (mourvèdre) trives i det hede klima, får vi her en krydret, sødladen sag i glasset.Sødmefulde …
Ren og citrussyrlig
Veganer-venlig vin lavet efter økologiske forskrifter. Ganske ren i næsen med god mineralitet og en antydning af jern. Frugten signalerer ananas og …
Masser af træ
Overdreven brug af eg var i mange år spansk vins svøbe. Nogen husker måske tidligere tiders rioja-vine, som efter års lagring på amerikanske egefade …
Tuttifrutti-vin
Skal man tale om jordbærvin, må det være denne spanske udgave af en rosé. Farven, duften, smagen - alt skriger jordbær.Bevares, hvis man snuser og …
Jordbærsaft
Flot jordbærfarvet rosé, hvilket også giver mening, når man stikker næsen i glasset. Dufter intenst af jordbærsaft med et skud grøn melon. Det hele er …
Flot bærfrugt
Ung drik-mig-nu-vin fra Ribera del Duero. Tæt og blåviolet i glasset. Fad, vanilje, tørrede urter, blåbær og solbær tager godt fat i snudeskaftet. …
Intens jordbærsmag
Ofte er spansk rosé - eller rosado, som det hedder på de kanter - en tung affære, og denne tempranillo fra rødvins-regionen Ribera del Duero har da …
Saftig og solid spanier
Mencia-druen, som dyrkes i Bierzo i det nordvestlige Spanien, kan være et interessant bekendtskab, når den dyrkes og vinificeres med omhu - dvs. ved …
Ung og ligefrem
Trods bare to måneders fadlagring fornemmes vaniljen tydeligt i duften, som også er rig på kirsebær og brombær, lakrids og lidt tobak.Saftig og let …
Øko-cava med bløde bobler
Fra traditionelt, familieejet vinbrug vest for Barcelona kommer denne økologiske cava lavet efter den klassiske champagnemetode med 18 måneders …














