Umiskendelig mosel-duft. Mineralsk og druefrugtig i en lettere tropisk og parfumeret stil. Jeg indsnuser mango, fersken og røde æbler. I munden …
Anmeldelser
Rødvin: Moden og fyldig brunello
Klassisk brunello med et fornuftigt antal år på bagen. Det fornemmes allerede i glasset, hvor vinen står teglfarvet og knap så klar og emmer af læder …
Hvidvin: Rank og lettere eksotisk
Hvid chateauneuf er en sjældenhed i danskernes vinglas, og det er synd, for store oplevelser er i vente, når pavevinproducenter tryller med de grønne …
Rødvin: Vulkanvin med god syre
Vulkanvin fra Etnas skråninger. Dufter af brændt jord, syrlige blåbær og kirsebær og chokolade tilsat et let urtet strejf. Syren har godt fat i vinen, …
Rødvin: Kraftig krydderprofil
Guillon er kendt for at fremstille kraftfulde bourgogner, og det lader sig især gøre med marker i Gevrey-Chambertin. Denne 2017’er fra Les …
Rødvin: Drikkemoden margaux
2011’erne fra Bordeaux’ bedre slotte performer flot lige nu. Der er god modenhed i vinene, og da årgangen ikke er en, man bør gemme i flere år, er der …
Rødvin: Finesse og lethed
Har man smagt Pegau i tidligere årgange, er man vant til en vin med stor frugtkoncentration og et vist rustikt præg. Denne unge udgave arter sig …
Rødvin: Rigtig rar at drikke
Selv i svage årgange rammer brunello-mesteren Fuligni aldrig ved siden af. Her har vi en vin, som måske ikke har den største dybde. Til gengæld …
Rødvin: Uimodståelig duft
Prop flasken op, skænk et beskedent glas, smag og sæt så proppen i igen. Når du vender tilbage til flasken næste dag, vil du for alvor fornemme den …
Rødvin: Kølig cabernet
Modsat forrige fra samme producent har denne udgave fra Alexander Valley mere ædle toner i retning af bordeaux. Vinen er en anelse køligere og rankere …
Rødvin: Californisk solbærsødme
Dette er, hvad jeg vil kalde en rigtig cali-cab. Ren cabernet sauvignon fra Napa Valley med alt, hvad den kan trække af solbærsødme, men alligevel på …
Rødvin: Gem den i nogle år
Denne barbarescos drikkevindue står kun en anelse på klem, så giv den rigeligt luft, inden du går ombord i den. At 2015 er en noget varmere årgang, …
Rødvin: Spansk kapow
Det kræver hår på brystet og en heftigt marineret steak på tallerkenen, før du giver dig i kast med denne spanske tonservin. Så er du advaret. 16 …
Rødvin: Spinkel og syrerig
Ikke udpræget pinot’sk i duften, der rummer nuancer af lyse og mørke bær, tørrede urter og kakao. Let syrlige kirsebær og brombær og en anelse varmere …
Rødvin: Brunello på chianti-niveau
Lidt sky i duften. Lettere floral og med diskrete frugtnoter til den syrlige side - primært kølige kirsebær og knap så modne brombær og boysenbær. …














