Janasse ligger i toppen af Châteauneuf-hierakiet, og det forplanter sig også nedefter til domainets mere jævne rhônevine. Kvaliteten er tårnhøj, så …
Anmeldelser
Rødvin: Hæderlig bourgogne
Har du ikke midlerne til at investere i de prestigiøse bourgogner fra 1. cru- og grand cru-markerne i Côte de Beaune og Côte de Nuits, bør du rette …
Rosévin: Blød, let og behagelig
En relativt simpel vin fra kooperativet i Ramatuelle - men dog ganske charmerende, som mange af disse provencalske roseer kan være. …
Rødvin: Blød og balanceret pizzavin
Den danske vinveteran Peter Vinding-Diers, som efter mange år i bl.a. Bordeaux nu slår sine folder i Syditalien, har en vigtig finger med i …
Rødvin: Ung og allerede drikkeklar
Så ung, så ung, men allerede forbløffende drikkeklar. Denne sydfranske 2018’er, lavet på den lidt spøjse druesammensætning petit verdot og malbec, …
Hvidvin: Et lille vidunder
Vi er i Loiredalen, og her må vi blot konstatere, at de har styr på deres hvidvin. En sancerre eller pouilly fumé er det ikke ligefrem, men finessen …
Rødvin: Kraftig og krydret … og så alligevel ikke
Det er, som om denne vin ikke helt kan finde sig selv. På den ene side har den en behagelig lethed over sig, men på den anden side giver den et …
Rødvin: Luksus-chianti, der bare smager godt
Hvor er det dog en dejlig chianti, denne Pagliarese! Prisen angiver, at vi er et step over områdets ordinære udgaver, og det mærker du også, når du …
Hvidvin: Moden og aromatisk
Strågylden i glasset og ganske aromatisk og moden. Intens duft af gule blommer, kvæde og kamilleblomst. Smagen går i retning af pære og frisk ananas, …
Rødvin: Sydens barolo – NOT!
Aglianico betegnes undertiden som Syditaliens svar på nebbiolo - bedre kendt som barolo-druen. I dette tilfælde kan sammenligningen næppe være mere …
Rødvin: Etna-vin i den lette ende
På vulkanen Etnas skråninger i 700 meters højde dyrkes vinstokkene, der er grundlaget for denne etna rosso. Den dominerende drue er nerello mascalese, …
Rødvin: Mørk frugt og tørt træ
Allerede i duften er der en antydning af tørt træ, som efterfølgende også markerer sig i munden. Og det er egentlig lidt synd, for ellers er vinen …
Rosévin: Blid, blød og cremet
En anset kollega sammenligner rosé med det ”at stå af i Roskilde” - altså en ufærdig rødvin. Det kan han for så vidt have ret i, men modsat ham er jeg …
Rosévin: Tam og lettere syntetisk
Ikke alle druetyper er lige velegnede til rosé-produktion, og gang på gang bliver jeg overbevist om, at cabernet sauvignon, som jo kan frembringe de …
Rosévin: Tuttifrutti-vin med pleaser-potentiale
Parfumeret provence-rosé i den bløde og cremede stil. Vandmelon, skovjordbær, hindbærbrus og en sødlig undertone af vingummi hænger i næsen. Smagen …