Tendensen blandt amarone-producenter er, at de går mere og mere bort fra den portvinstunge stil og i stedet forsøger at tilføre lidt friskhed til …
Corvina
Rødvin: En eksplosion af chokolade
Corvina er den væsentligste drue i produktionen af de røde vine fra Valpolicella. Som regel optræder den i selskab med andre lokale druetyper som …
Rødvin: Stramt styret alkoholbombe
Denne valpolicella fremstilles et stykke hen ad vejen som en amarone. Druerne tørres, hvorved der opnås større koncentration i mosten, og efter gæring …
Rødvin: Ikke en mini-amarone
Ripasso er ikke lig med mini-amarone, sådan som mange vinhandlere og supermarkeder forsøger at markedsføre vinen. Eksempelvis er denne udgave …
Rødvin: Slank amarone
Her er en rigtig juleandevin. En af den slags, som står model til både fed sovs, brunede kartofler og rødkål. Amarone er i det hele taget et …
Seriøs amarone
Seriøs amarone uden skyggen af portvinstoner og andre unoder.Flot, stringent duft af chokolade, tørrede urter, modne figner og lidt svesker. …
Smæk på alkoholen
Spicy og sødmefuld sag med smæk på alkoholen. Nelliker, peber og allehånde giver friskhed i næsen.Fuld fedme i munden og masser af bitterstoffer. …
Rustik pølsevin
Relativt rustik sag fra amarone-specialisten Allegrini. I duften lyse og mørke kirsebær, blomme og friske krydderurter tilsat en knivspids tobak - alt …
Ripasso på den friske facon
Dette er en ripasso, som hellere vil være noget helt andet. Lyder det spøjst? Ja, måske. Men sagen er den, at producenten, familien Begali, ønsker at …
Frisk og velafbalanceret
De fleste valpolicella-vine, der langes over disken herhjemme, er sødladne ripassoer eller tonstunge amaroner, men her har vi fat i en tør og saftig …
Kølig og afdæmpet
Amarone er stort hit hos danske forbrugere, men vinene kritiseres ofte - og med rette - for at være for søde, portvinsagtige og alkoholiske. Det har …
Stram i munden
Temmelig krudtet i næsen med strejf af urter og under krudtrøgen lidt røde kirsebær. Stram i munden og sødmen særdeles tilbageholdende. Smagen går i …
Sådan skal ripasso smage
Dette er beviset på, at ripasso kan være noget ganske andet, end de produkter man oftest støder på i supermarkederne. Bevares, prisen er derefter, men …
Skuffende ripasso
Meget krudt i næsen, som har svært ved at fortage sig. Ligeledes mange staldnoter, der desværre skjuler frugten.Ripasso skal helst byde på tørret …
Let og frisk ripasso
En tommelfingerregel siger, at hvis man vil investere i en billig amarone, bør man i stedet købe en ripasso superiore - så får man langt mere for …