Ret ren i duften, men også temmelig urtet. Frugten er god og moden. Jeg noterer kirsebær- og brombæraromaer tilsat et touch af læder. Vinen har en …
Sangiovese
Rødvin: Sådan skal god chianti smage
Volpaia er topproducent, og det fornemmes tydeligt i denne basis-chianti, som har alt det, der gør det værd at drikke sangiovese-vin.Duften er …
Rødvin: En anelse kort og stram
2018 er en mellemårgang i det meste af Chianti, og i denne udgave fra Verrazzano foretrækker jeg faktisk duften frem for smagen.Mørke kirsebær, …
Rødvin: Alkoholvarm og ikke helt i balance
Svagt brunlig i glasset og i duften tegn på let ælde. Aromaer af tørrede solbær, blomme og urter pakket ind i tørt træ. Smagen forekommer alkoholvarm …
Rødvin: Fine røde kirsebærtoner
Ung, urtet chianti. Ganske let til bens med fine røde kirsebærtoner i duften. Lækkert frugtig i smagen. Frisk og med god mundfylde. Jeg noterer …
Rødvin: Luftig, let og cremet
Jeg skulle lige vænne mig til det biodynamiske, næsten naturvinagtige udtryk i vinen. Utrolig luftig og let med en cremet og blød tekstur. Dufter af …
Rødvin: Poleret og en anelse varm
En af Italiens fornemste vine hedder Sassicaia og kommer fra Bolgheri. Den har jeg desværre ikke fået lov til at teste, men mindre kan også gøre det. …
Rødvin: Mørk og tæt sangiovese fra overset område
Toscana-distriktet Montepulciano er ofte lidt overset, endskønt der fremstilles virkelig fremragende vine på disse kanter. Som f.eks. denne mørke sag, …
Rødvin: Sødladen og lettere uinteressant
Toscanas svar på en ripasso-vin. Sødladen og lettere uinteressant. Velegnet til frikadeller eller medister, men det indbyder prisen næppe …
Rosévin: En del sødme og bitterhed
Pudderfarvet toscana-rosé med en tydelig floral tone i duften. Liljer, akacie og blomstervand dominerer. Frugten er mere anonym, men dog fornemmes en …
Rosévin: Super delikat
Den toscanske vingigant Ruffino har naturligvis også en rosé på menuen. En ganske elegant en, som egner sig fortrinligt til lette salater og retter …
Rødvin: Smuk, moden sangiovese
Denne vino nobile er så lækkert moden, at man bare smovser lykkeligt i glasset og håber på, at flasken ikke er for hurtigt tømt. Med snart otte år på …
Rødvin: Ung og ukompliceret
Col d’Orcia producerer fremragende brunello, men i producentens store portefølje finder man også en ung og ukompliceret dagligvin lavet på sangiovese …
Rødvin: Vanilje og indkogte bær
Her har vi en vin, som rammer lige ned i det, jeg kalder ”ripasso-segmentet”. En blød, sødladen italiener, der skræmmer de færreste væk, men som i min …
Rødvin: Supertoscaner med bordeaux-karakter
Da jeg smagte denne supertoscaner blindt for nogle måneder siden, gættede jeg på en bedre bordeaux fra 2012. Det var så helt forkert, men jeg …