Delikat og let parfumeret duft af vandmelon, hvide ribs og granatæble. Ganske lys i frugten med smagsnoter af umodne jordbær og fersken. Nogen syre i …
Syrah
Rosévin: På grænsen til gumpetung
Intro-vinen fra Château Minuty beliggende få kilometer fra Saint-Tropez er et eksempel på glimrende rosé-håndværk - med den lille tilføjelse, at …
Rødvin: Lidt af et bæst
Du kan godt drikke den nu, men du bør nok lade være ... Denne gigondas i den ekstremt vellykkede årgang 2016 er så tætpakket med frugt, krydderier og …
Rosévin: Super delikat
Den toscanske vingigant Ruffino har naturligvis også en rosé på menuen. En ganske elegant en, som egner sig fortrinligt til lette salater og retter …
Rødvin: Tung og mættende
Lidt af en mundfuld, denne côtes du rhône. Kreeret i den heavy châteauneuf-stil med masser af varm frugt og et mærkbart pres på sødmepedalen. I duften …
Rødvin: Lettere sødladen, men holder balancen
Sødmefuld, men nogenlunde velafbalanceret portugiser, som allerede i næsen lover pæn dybde og kraft. Nuancer af blåbær, solbær og chokolade går godt i …
Rødvin: Blid bistro-syrah
Syrah-vinene fra det nordlige Rhône kan, især når de er unge, være nogle rå børster, men denne her er blid som det blideste påskelam. Jean-Michel …
Rødvin: Tam og trættende
Tæt i duften med en koncentration af mørke bær, kødglace og vanilje. Smagen døjer med en markant, farinagtig sødme. Jammy noter af solbær og …
Rosévin: Gumpetung og bolsjeagtig
Janasse er toppen af poppen i Châteauneuf du Pape, men fordi man er god til at lave rødvin, behøver det samme ikke at gøre sig gældende, når det …
Rødvin: Varme, sødme og styrke i flot balance
Med den fortrinsvis syrah-baserede prestigevin Il Carrubo formår danske Peter Vinding-Diers at forene varme, sødme og styrke på en måde, så alt går op …
Rødvin: Stadig på saftevandsstadiet
Et besøg i kældrene hos en vinproducent kan være en charmerende oplevelse. Også at få en smagsprøve på den ufærdige vin direkte fra tanken. Men når …
Rødvin: Fylde og modenhed med et cremet strejf
Grenache fra gamle stokke dominerer i denne languedoc-vin skabt i den tætte og bondske stil. Her er god koncentration af mørke bær og chokolade samt …
Rødvin: Strutter af siciliansk sol
Danske Peter Vinding-Diers har lavet vin i en menneskealder og slog sig for nogle år siden ned på Sicilien. Modsat andre udefra kommende vinmagere …
Rødvin: Finesse og lethed
Har man smagt Pegau i tidligere årgange, er man vant til en vin med stor frugtkoncentration og et vist rustikt præg. Denne unge udgave arter sig …
Rødvin: Burgundisk lethed
Vidunderlig hindbær-næse. Kirsebær, flødechokolade og en antydning af garrigues. Frisk og indbydende duft. Og i munden modne lyse og mørke bær tilsat …