Sødmefuld, men nogenlunde velafbalanceret portugiser, som allerede i næsen lover pæn dybde og kraft. Nuancer af blåbær, solbær og chokolade går godt i …
Syrah
Rødvin: Blid bistro-syrah
Syrah-vinene fra det nordlige Rhône kan, især når de er unge, være nogle rå børster, men denne her er blid som det blideste påskelam. Jean-Michel …
Rødvin: Tam og trættende
Tæt i duften med en koncentration af mørke bær, kødglace og vanilje. Smagen døjer med en markant, farinagtig sødme. Jammy noter af solbær og …
Rosévin: Gumpetung og bolsjeagtig
Janasse er toppen af poppen i Châteauneuf du Pape, men fordi man er god til at lave rødvin, behøver det samme ikke at gøre sig gældende, når det …
Rødvin: Varme, sødme og styrke i flot balance
Med den fortrinsvis syrah-baserede prestigevin Il Carrubo formår danske Peter Vinding-Diers at forene varme, sødme og styrke på en måde, så alt går op …
Rødvin: Stadig på saftevandsstadiet
Et besøg i kældrene hos en vinproducent kan være en charmerende oplevelse. Også at få en smagsprøve på den ufærdige vin direkte fra tanken. Men når …
Rødvin: Fylde og modenhed med et cremet strejf
Grenache fra gamle stokke dominerer i denne languedoc-vin skabt i den tætte og bondske stil. Her er god koncentration af mørke bær og chokolade samt …
Rødvin: Strutter af siciliansk sol
Danske Peter Vinding-Diers har lavet vin i en menneskealder og slog sig for nogle år siden ned på Sicilien. Modsat andre udefra kommende vinmagere …
Rødvin: Finesse og lethed
Har man smagt Pegau i tidligere årgange, er man vant til en vin med stor frugtkoncentration og et vist rustikt præg. Denne unge udgave arter sig …
Rødvin: Burgundisk lethed
Vidunderlig hindbær-næse. Kirsebær, flødechokolade og en antydning af garrigues. Frisk og indbydende duft. Og i munden modne lyse og mørke bær tilsat …
Rødvin: Bedst til mad
Det kræver retter med oksekød eller lam for at sikre det rette modspil til denne spanier, som excellerer i rigelige mængder syre og garvesyre. I et …
Rødvin: Syrlige bær
Med godt seks år på bagen skulle man tro, at dette blend af cabernet sauvignon, merlot og syrah havde fået slebet kanterne af, men faktum er, at der …
Rødvin: Heavy alkohol
Indledningsvis en forstyrrende note af neglelakfjerner, men når vinen har stået lidt tid i glasset, udvikler duften behageligere nuancer af blåbær, …
Rødvin: Direkte drikkeglæde
Fed og frugtig vin med flot koncentration og direkte drikkeglæde. Ultramodne bær i både duft og smag og et dejligt let antrit grænsende til …
Rødvin: Let sødme og julekrydring
Spicy sydfransk sag med jule-appeal. Duften er varm, krydret og fedmefuld med nuancer af sødmefulde bær og et behersket strejf af nellike. Let sødme i …