Intenst mintet duft à la after eight chokolade. Solbærfrugten ganske koncentreret med indslag af urter - primært kørvel, mynte og dild. Også ret …
Chile
Hvidvin: Chilensk chablis
Ambitiøst chilensk bud på en hvidvin, som kvalitetsmæssigt matcher noget af det bedre, der produceres i Bourgogne. Jeg tænker umiddelbart chablis, når …
Hvidvin: Chile-chardonnay i burgundisk stil
Baettig er et relativt nyt projekt skabt af en af Chiles dygtigste vinmagere, Francisco Baettig, i samarbejde med partneren Carlos de Carlos. …
Rosévin: Sprælsk chilener
Sprælsk og frisk chilener, der er lige til at gå til. Omtrent. For i starten forekommer duften en anelse møddingagtig. Det skal lige hørme af, men så …
Rødvin: Oversøisk med fransk elegance
Den urtede næse er ikke til at tage fejl af: Vi er i Chile. Men så er der heldigvis så mange spændende lag ovenpå. Blomme, solbær, chokolade, kamfer …
Hvidvin: Fyldig og forfriskende
Oversøisk sauvignon, der heldigvis har skruet ned for de tropiske toner og i stedet giver plads til en vis mineralitet. Grus og kalk lægger en fin …
Rødvin: Varm og blød i munden
Jeg har nævnt det før: Overdreven urtekarakter er adskillige chile-rødvines svøbe og årsagen til, at jeg ofte har et lettere anstrengt forhold til …
Hvidvin: Fin, lille chardonnay
Denne chilenske chardonnay kunne ved første snif minde om en oversøisk sauvignon blanc med sine noter af tropisk frugt og honning og strejf af …
Hvidvin: Sauvignon med eksotisk sødme
Fint balanceret chile-sauvignon med en lille overvægt af sødme. I næsen varm eksotisk frugt à la papaya og mango. Også en svag mineralsk tone. …
Hvidvin: Tropisk på en civiliseret måde
Skal jeg drikke sauvignon blanc, har jeg det generelt bedst med vinene fra Loiredalen. De er friskere, mere mineralske og knap så hysteriske i …
Rødvin: Harmonisk luksus-chilener
Der er langt imellem, at jeg begejstres for en vin fra Chile, men her er jeg blevet præsenteret for en flaske, som må betegnes som ”alle pengene …
Rødvin: Ribs og syre i problematisk pinot
Som beskrevet i en tidligere anmeldelse kan sødme være et problem i oversøisk pinot noir, men det kan syre såmænd også. F.eks. i denne chilenske …
Rødvin: Chile-cabernet i ubalance
Jeg bliver nok aldrig rigtig fan af denne type cabernet sauvignon-vin. Urte- og eukalyptus-præget er simpelthen for voldsomt til, at det gør noget …
Rødvin: Masser af solbærpower
Hvad er forklaringen på, at næsten alle chilenske rødvine, hvad enten de er lavet på carménère, cabernet eller syrah, har et særligt grønt og urtet …
Rødvin: For meget urt – for lidt dybde
Terrunyo-serien hører til i den chilenske vingigant Concha y Toros fine wine-segment. Denne version er lavet på nationaldruen carménère, hvis man ser …