2014 var en knap så vellykket årgang i det sydlige Rhône, men man skal passe på med den slags generaliseringer, for denne special-cuvée fra Domaine …
Frankrig
Rosévin: Lidt for fin i udtrykket
Delikat og let parfumeret duft af vandmelon, hvide ribs og granatæble. Ganske lys i frugten med smagsnoter af umodne jordbær og fersken. Nogen syre i …
Rødvin: Simpel og sødmefuld
Vignerons Catalans er en sammenslutning af vinproducenter i det sydfranske distrikt Roussillon. Vinene, de producerer, befinder sig på forskellige …
Rosévin: På grænsen til gumpetung
Intro-vinen fra Château Minuty beliggende få kilometer fra Saint-Tropez er et eksempel på glimrende rosé-håndværk - med den lille tilføjelse, at …
Hvidvin: Tør riesling med tyngde
Ganske seriøs alsace-riesling, som klart virker bedst med mad. Ret frisk, tør og syrerig. Ikke det mest oplagte valg til asiatiske retter - derimod er …
Rødvin: Rå bourgogne
Stadig fortvivlende ung og absolut bedst på andendagen. Denne relativt rå bourgogne gemmer på så meget godt, at det næsten er synd at gå ombord i den …
Rødvin: Lidt af et bæst
Du kan godt drikke den nu, men du bør nok lade være ... Denne gigondas i den ekstremt vellykkede årgang 2016 er så tætpakket med frugt, krydderier og …
Rødvin: Vil levere de næste mange år
Purpurfarvet og tindrende i glasset. Beaujolais i den mørke og maskuline stil med bundfald og en syre, der går lige til grænsen. Dufter modent af …
Rødvin: Old school bistro-bourgogne
Etiketten ligner noget, monsieur Monnier selv har siddet og bakset sammen på hjemmecomputeren, men indholdet i flasken er såmænd ganske hæderlig …
Rødvin: Pinot fra Provence
Provence-pinot hænger ikke ligefrem på træerne, så når bourgogne-huset Louis Latour har valgt at lave vin i den varme Var-region, spidser jeg da lige …
Hvidvin: Gør dig glad i munden
Balance er kodeordet i denne vin. Sauvignon blanc-druen har meget at byde på og kan nogen gange - særligt i de oversøiske udgaver - blive for meget, …
Rødvin: Blød og cremet
Fremstillet på gamay-druen, som vi først og fremmest kender fra Beaujolais. I Touraine-versionen her møder vi lidt af de samme træk. En let og saftig …
Hvidvin: Frugtig og fyldig med god syre
Hvidvinene fra Côte Chalonnaise har måske ikke samme elegance som dem fra det nordligere Côte d’Or. Til gengæld forekommer de heller ikke så bastante …
Hvidvin: Neddæmpet syre
Chenin blanc-druen er normalt ganske syrerig, men i Baumards 2016-version af en savennières virker syren bemærkelsesværdigt neddæmpet, og jeg savner …
Rødvin: Strutter af moden frugt
Denne beaujolais strutter af moden frugt. I duften lækre brombærnoter med blåbær og solbær i ascendanten. Smagen byder ligeledes på modne, mørke bær …