Let urtet duft med nuancer af blommer og kirsebær og et hint af chokolade. Et køligt kamferpræg signalerer friskhed og finesse. Smagen har noter af …
Italien
Rødvin: En eksplosion af chokolade
Corvina er den væsentligste drue i produktionen af de røde vine fra Valpolicella. Som regel optræder den i selskab med andre lokale druetyper som …
Rødvin: Skarp syreprofil
Et af barbera-druens kendetegn er dens høje syreindhold. Det forplanter sig i vinen og skal helst opvejes af noter af moden bærfrugt og en vis …
Rødvin: Supertoscaner med bordeaux-karakter
Da jeg smagte denne supertoscaner blindt for nogle måneder siden, gættede jeg på en bedre bordeaux fra 2012. Det var så helt forkert, men jeg …
Rødvin: Let poleret pastavin
Ren sangiovese lagret på eg i 5-6 måneder og fremstillet i en let poleret pleaserstil. Fungerer fint som pastavin uden dog at efterlade det helt store …
Rødvin: Stramt styret alkoholbombe
Denne valpolicella fremstilles et stykke hen ad vejen som en amarone. Druerne tørres, hvorved der opnås større koncentration i mosten, og efter gæring …
Rødvin: Ikke en mini-amarone
Ripasso er ikke lig med mini-amarone, sådan som mange vinhandlere og supermarkeder forsøger at markedsføre vinen. Eksempelvis er denne udgave …
Rødvin: Toscansk ripasso
Er du til let og lys sangiovese-vin med frisk frugt og syrebid, kan du godt skrue ned for forventningerne. Denne toscaner er nemlig det stik modsatte. …
Rødvin: Vidunderlig viol- og kirsebærduft
Når en vin lokker med en så vidunderlig viol- og kirsebærduft, som er tilfældet i denne nebbiolo, forventer jeg at opleve en sand smagseksplosion. …
Rødvin: Spinkel og kort i smagen
En ordinær chianti til 148 kr. må godt byde på lidt mere end denne udgave fra topproducenten Castello di Volpaia. Det forekommer mig, at de er sluppet …
Rødvin: Slank amarone
Her er en rigtig juleandevin. En af den slags, som står model til både fed sovs, brunede kartofler og rødkål. Amarone er i det hele taget et …
Rødvin: Rigtig godt håndværk
Blød, let urtet duft. Giver ikke så meget fra sig, men lidt lyse kirsebær, læder og en antydning af kærnemælk anes dog. Til gengæld er der væsentlig …
Mousserende: Tør og tilforladelig
Prosecco er herhjemme ofte reduceret til den brusende væske, vi tilsætter vores Aperol Spritz, men fremstillet af en ordentlig producent kan …
Rødvin: Utrolig velkomponeret
Luksus-barbera fuldt på højde med nogle af de bedre baroloer - uden sammenligning i øvrigt, da der er tale om to forskellige druetyper.Lækker …
Rødvin: Eksklusiv barbera
Il Maestro, mesteren Bruno Giacosa, døde sidste år, men hans datter Bruna er nu i færd med at løfte arven efter den mand, der om nogen har …














