Der køres tusindvis af billige primitivo-vine gennem kasseapparaterne i de danske supermarkeder, og fælles for de fleste er en overmoden/kogt frugt …
Italien
Rødvin: Koncentreret og krydret
Jeg vil anbefale at omhælde denne unge barbera og drikke den over nogle dage. Den bliver bare bedre og bedre. Alene duften kan du fordybe dig i en hel …
Rødvin: En saftig mundrenser
Kan man tale om en mundrenser inden for vin, er denne barbera en oplagt kandidat. Det handler om syre, og den har Diego Conternos 2016’er rigeligt …
Rødvin: Blød, mørk frugt
Et spøjst drue-sammensurium, men indholdet i flasken fejler intet. En frugtig, let parfumeret vin med noter af friske urter, modne kirsebær, blomme og …
Rødvin: Aaaah, så typisk nebbiolo
Rivetti laver fremragende barolo og barbaresco, og selv når det handler om entry level-vinene, er niveauet ualmindelig højt. Denne øko-nebbiolo, som …
Rødvin: Stærkt krydret med afdæmpet sødme
Sørg for at give denne sicilianer rigeligt med luft og server den let kølig. Det vil klæde den. For vi har at gøre med en krydret og ret alkoholisk …
Rødvin: Fuldmoden chianti
Hvor går man hen og finder fuldmoden chianti classico til bare lidt over 100 kr.? Ikke ret mange steder, men hos A-Vinstouw i Herning har de en på …
Rødvin: Blød og balanceret pizzavin
Den danske vinveteran Peter Vinding-Diers, som efter mange år i bl.a. Bordeaux nu slår sine folder i Syditalien, har en vigtig finger med i …
Rødvin: Luksus-chianti, der bare smager godt
Hvor er det dog en dejlig chianti, denne Pagliarese! Prisen angiver, at vi er et step over områdets ordinære udgaver, og det mærker du også, når du …
Rødvin: Sydens barolo – NOT!
Aglianico betegnes undertiden som Syditaliens svar på nebbiolo - bedre kendt som barolo-druen. I dette tilfælde kan sammenligningen næppe være mere …
Rødvin: Etna-vin i den lette ende
På vulkanen Etnas skråninger i 700 meters højde dyrkes vinstokkene, der er grundlaget for denne etna rosso. Den dominerende drue er nerello mascalese, …
Seriøs amarone
Seriøs amarone uden skyggen af portvinstoner og andre unoder.Flot, stringent duft af chokolade, tørrede urter, modne figner og lidt svesker. …
Honningblomst og grønne æbler
I Veneto-regionen Soave hedder hoveddruen i de hvide vine garganega. Den har en umiskendelig aroma af honningblomst, som også fornemmes i denne …
Smæk på alkoholen
Spicy og sødmefuld sag med smæk på alkoholen. Nelliker, peber og allehånde giver friskhed i næsen.Fuld fedme i munden og masser af bitterstoffer. …
Rustik pølsevin
Relativt rustik sag fra amarone-specialisten Allegrini. I duften lyse og mørke kirsebær, blomme og friske krydderurter tilsat en knivspids tobak - alt …














