Barolo med brus? Nej, vel? Der er dog lidt om snakken, for denne nebbiolo fra det fremragende barolo-hus G.D. Vajra har faktisk en let perle. Vinen er …
Nebbiolo
Rødvin: Savner noget charme
Reverdito fremstiller fine baroloer, men de lettere langhe nebbiolo-vine er ikke videre interessante. Denne yngre udgave savner i hvert fald noget …
Rødvin: Barolo i topform
Flot vin til f.eks. dyremørbrad - især efter en time på karaffel. Fantastisk næse med nuancer af blomme, eau de vie, chokolade, tobak, urter, …
Rødvin: Dejligt ukompliceret
Duft af lyse bær i et cremet og imødekommende udtryk. Noter af hindbær og kirsebær samt en snert af vingummi giver vinen en frugtig karakter. I munden …
Rødvin: Ligetil og ukompliceret
Skal vinen ikke være en barolo, men gerne lidt derhenad, kunne et fornuftigt bud være en langhe nebbilo. Druen er den samme, men fra yngre vinstokke …
Rødvin: Saftig og frisk nebbiolo
Nebbiolo behøver ikke altid at handle om barolo eller barbaresco. En ung nebbiolo-vin fra Roero i Piemonte kan skam også noget. Den er oftest …
Rødvin: Lys og feminin
Bark. Underskov. Violer. Salsicciapølser. Røde kirsebær. Kakaopulver … Lyder det fristende, skal du så absolut stikke næsen i denne …
Rødvin: Feminin finesse
Begynd med at give denne vin godt med luft. Et par timer på karaflen vil gøre underværker. Herefter vil du fornemme de parfumerede duftelementer stige …
Rødvin: Ærke-barolosk
Poleret på den fede måde. Sådan vil jeg karakterisere Damilanos teglfarvede Lecinquevigne, fremstillet på et blend af nebbiolo-druer fra fem …
Rødvin: Saftighed og drikkeglæde
Frugtig, ung og imødekommende nebbiolo, der er lige til at skylle ned. I duften koncentreret kirsebær og en smule krydderi. Ganske varm i udtrykket. …
Rødvin: Barolo-noter i mild form
Når nebbiolo-druen resulterer i stor barolo-vin, har de fleste vindrikkere en forventning om, at vinen først skal drikkes, når den har mindst 7-10 år …
Rødvin: Barolo light
Er du til barolo light, så stik næsen i denne unge nebbiolo-vin, som duftmæssigt har alt det (næsten), man kan forlange af en ægte barolo: Viol, …
Rødvin: Stram i munden, men duften er helt vidunderlig
Som oftest med unge baroloer er det duften, der imponerer mest. Det gælder også denne 2015’er fremstillet på nebbiolo-druer fra den berømte …
Rødvin: Nej, det er ikke en barolo
Dette er ikke en barolo, og det er heller ikke meningen. Vinen er fremstillet af en særlig klon af nebbiolo-druen kaldet michet og skal nydes som det, …
Rødvin: Ung enkeltmarks-barolo
Enkeltmarks-barolo i en yderst ung udgave. Sjovt nok bedst på førstedagen med et relativt åbent drikkevindue. Dagen efter strammer vinen …