På Château Suduiraut i Sauternes fremstilles også en tør hvid bordeaux på druer fra yngre vinstokke. Den lever fint op til niveauet i de hvide vine …
Sauvignon blanc
Hvidvin: Vellagret bordeaux
Dette er et godt eksempel på, at god hvid bordeaux kan - og bør - gemmes nogle år, hvis du vil havde det fulde udbytte af vinen. Friskhed? Intet …
Hvidvin: Frisk og ungdommelig
Hvordan smager hvid bordeaux med alder på? Svaret finder du i denne flaske, som i øvrigt højst usædvanligt er udstyret med skruelåg.Denne 2005’er …
Hvidvin: Frisk og syredrevet
Ganske fornuftig hvid bordeaux, der ikke skuffer nogen, og som har så tilpas længde, at den kører fint igennem til hvid fisk og skaldyr.Næsen har …
Hvidvin: Tropisk, varm og citruspræget
Næsen er helt efter bogen: Bitter grape, grøn pære og kattebakke. Det kan ikke være andet end sauvignon blanc. Hertil skal føjes en god portion …
Hvidvin: Ren sauvignon fra Bordeaux
4. cru-slottet Beychevelle har en lille sidegesjæft i form af de mere prisfornuftige Grand Bateau-vine, der reelt fremstilles af vinhuset Maison …
Hvidvin: Spiller på de mineralske toner
Strågylden vin, der spiller på de mineralske toner. Jeg dufter muslingeskaller, østers og fiskerihavn. Til gengæld svag i frugten - ja, nærmest …
Hvidvin: Fedme og fin mineralitet
Rund og let drikkelig vin med fedme og fin mineralitet. Dufter af østersskaller, gule stenfrugter og noget røget af en art. I munden breder sig noter …
Hvidvin: Udpræget skaldyrsvin
Frisk, aromatisk sag med fine mineralske undertoner. En udpræget skaldyrsvin skabt til umiddelbar drikkeglæde. Næsen har tydelig sauvignon-karakter - …
Hvidvin: Høj klasse
Flere af Bordeaux’ grand cru-slotte opererer også med en mindre produktion af hvidvin. Her er det 3. cru-slottet Cantenac Browns bud på en hvid …
Hvidvin: Dufter af østersskaller
Navnet Coquillas betyder skaldyr og henviser til, at vinstokkene vokser på gammel havbund med store mængder af skaller fra østers og muslinger.Den …
Rødvin: Næsten for voldsom
Det virker nærmest, som om producenten bag denne vin har skullet bruge alt, hvad han havde, af druemateriale. Ned i pressen med det hele - og så ser …
Dessertvin: 24 år gammel sauternes
Som vinanmelder får man sjældent lov til at teste ældre vine. Så når en 24 år gammel sauternes finder vej til mit smageglas, ranker jeg mig i …
Hvidvin: Godt håndværk
Interessant blend af druer, der resulterer i en frisk og fornøjelig hvidvin med en let fedme og et tropisk præg. Ingen tvivl om, at vinmageren …
Mousserende: Tør og tilnærmelig med god friskhed
Den russiske producent Abrau-Durso magter hele repertoiret inden for mousserende vin, og de arbejder både med den klassiske, langsommelige …