Flot gylden i glasset med et duftpotpourri af gule bær, citronskal, brunet smør og hø. Udpræget burgundisk i munden. Du får en fornemmelse af både …
Frankrig
Rødvin: I vild udvikling
Du kan sagtens gå ombord i denne enkeltmarks-rôtie fra pragtårgangen 2019, men vær forberedt på, at vinen stadig er i vild udvikling. Jeg gjorde mig …
Rødvin: Let og læskende
Generisk bourgogne fra en topproducent. Dog ikke stor vin. Frugten er tilbageholdende i duften - kirsebær og umodne brombær. Hertil kommer lette …
Rødvin: Tæt uden overdrevne sødtoner
En rigtig efterårsvin til de mere krævende kødretter - gerne langtidsbraiserede. Denne côtes du rhône er tæt og uden overdrevne sødtoner. Der er god …
Hvidvin: Sødme og en let prikkende syre
Godt bud på en macon-vin i den tungere ende. Ikke så elegant som de hvide fra det nordligere Côte d’Or, men jeg drikker gerne denne pouilly-fuissé til …
Rødvin: Ung margaux i drikkemoden udgave
Vil du mærke suset fra en af de store grand cru’er, skulle du prøve denne udgave fra margaux-slottet Brane-Cantenac. Der er ikke tale om en 2. eller …
Rødvin: Oser af rød frugt
Ung, landlig bourgogne på et fornuftigt niveau. Næsen oser af rød frugt og krydderier fra helklasegæringen, hvilket også kommer til udtryk i en lidt …
Hvidvin: En smule uinteressant
Fra et af Châteauneufs topvinhuse kommer denne hvide rhônevin, som fremstår virkelig vellavet, men også en smule uinteressant. Fremstillet på …
Rødvin: Heavy
Tung og varm i duften. Frugten meget moden på grænsen til svesket. Det gælder også i smagen, der har sødmefulde og nærmest overmodne noter af blomme, …
Rosévin: En anelse tung
I Languedoc fremstilles rosévine, der på mange punkter minder om dem fra Provence. Ofte dog en anelse mere rustikke og varme i udtrykket.Det …
Hvidvin: Sødme og syre i flot blend
Den hvide udgave af Guigals Cuvée Philipson lægger ud med en relativt neutral duft, der dog gradvis åbner sig med mineralske toner og indslag af hvide …
Rødvin: Ganske pleasende
Absolut en af de bedre versioner af Erik Sørensen Vins mangeårige bestseller lavet på ren grenache fra gamle vinstokke. Næsen ret så krydret med toner …
Rødvin: Jul i juli
Jul i juli, får jeg lyst til at skrive, for jeg får udprægede brunkagenoter i næsen, når jeg snuser til denne basse af en rødvin.Der er gang i …
Hvidvin: Insisterende syre
En anelse neutral i frugten med vægten lagt på en mineralsk tørhed. Dufter hovedsageligt af knuste sten, men har dog en behersket tone af gul …
Rødvin: Spicy og en anelse rustik
Mørk, spicy og en anelse rustik vin, som puster liv i næsen med brændte, pebrede toner og aromaer af tørrede krydderurter (garrigues), kirsebær og …